El PP i el PSOE continuen llençant-se els plats pel cap per la corrupció i, concretament, pel cas Koldo. La contraofensiva que han llançat aquest dijous des de Ferraz apunta directament Miguel Tellado, l’actual portaveu dels populars al Congrés dels Diputats. El motiu? Una interlocutòria del passat 7 de febrer en la qual el jutge Ismael Moreno apunta que, en una conversa, Koldo García, l’exassessor de José Luis Ábalos, havia dit a un dels empresaris clau del cas, Juan Carlos Cueto, que havia tingut contactes amb Miguel Tellado per celebrar amb ell una reunió. Des de la Cambra Baixa, el mateix Tellado ha defensat que ell “mai” s’ha reunit “amb cap membre de la trama”, mentre que, pels passadissos del Senat, Alberto Núñez Feijóo, preguntat pels contactes del seu número dos a la Cambra Baixa amb Cueto, s’ha limitat a respondre els periodistes amb dues paraules: “Evidentment no”.

Minuts més tard, en una compareixença sense preguntes des del Saló de Passos Perduts de la Cambra Alta, Feijóo ha tornat a apuntar directament contra Pedro Sánchez i Francina Armengol, però no ha pronunciat ni una sola paraula relativa a les sospites que sobrevolen Miguel Tellado. Ha parlat de la “roda de premsa” que estava oferint, però un cop ha acabat la seva intervenció, ha marxat esgrimint que tenia pressa per anar a votar al Congrés i no s’ha aturat a donar més explicacions.

Sobre les informacions que continuen esquitxant el PSOE, ha explicat que el PP està “avaluant” les informacions que s’han publicat aquest matí (que apunten que el jutge assenyala Ábalos com a “intermediari” i que el comissionista del cas Koldo es va trobar amb la dona de Sánchez per oferir-li negocis), que continuen afectant “persones de màxima confiança de l’entorn del PSOE i del govern espanyol” i que no han estat “ni aclarides ni afrontades convenientment”. “No hi ha cap espanyol que cregui que això agafa el senyor Sánchez per sorpresa i que no vegi un setge al senyor Sánchez cada vegada més gran i més pròxim”, ha explicat el líder del PP. Igual que ahir a la sessió de control al Congrés, Feijóo ha insistit que està “convençut” que Sánchez tenia informació sobre l’existència de la trama: “Tot fa evident que coneixia els fets que conformen la trama, i per això exigim que no els continuï tapant”. Així mateix, ha tornat a reclamar al president espanyol “respostes valents, assumir responsabilitats, donar moltes explicacions i prendre moltes decisions” i ha lamentat que “la majoria de les persones que han de donar la cara no ho estan fent”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!