Koldo García, l’exassessor de José Luis Ábalos, va comunicar el passat dos de desembre a un dels empresaris clau del cas, l'aconseguidor Juan Carlos Cueto, que havia tingut contactes amb Miguel Tellado per celebrar amb ell una reunió, a través d’un tal ‘Alberto’, per tractar una reclamació del govern balear a l'empresa responsable de la compravenda de mascaretes. És el que consta en la interlocutòria del passat 7 de febrer, en la qual el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno va acordar prorrogar les intervencions telefòniques als investigats. La Guàrdia Civil, però, remarca que aquesta trobada no ha estat "contrastada". De fet, Tellado va estar aquell dimecres dia 10 de gener en un Ple del Congrés que es va celebrar al Senat per haver obres a l'hemicicle de la cambra baixa). 

Miguel Tellado, gallec, és portaveu del PP al Congrés dels Diputats, i és un dels homes de confiança d’Alberto Núñez Feijóo. I qui és aquest tal ‘Alberto’ que apareix al sumari i que hauria mediat per celebrar una reunió —que finalment no es va produir— a Génova 13? És la pregunta que avui formulen alguns diputats del PSOE pels passadissos de la cambra baixa, que intenten teledirigir la presumpta trama corrupta cap al PP, després que els socialistes s’hagin endinsat en l’última setmana en una de les seves pitjors crisis.

"El dia 2 de desembre de 2023, Juan Carlos Cueto va aconseguir contactar amb Koldo, qui el va informar que li acabaven de trucar i que havia quedat amb Miguel Tellado i ‘Alberto’ l'endemà", assenyala la interlocutòria. El cert, però, segons la Guàrdia Civil, és que el 10 de gener no es va produir cap reunió entre Koldo García i Miguel Tellado, mentre que aquell dia Koldo García sí que es va reunir amb José Luis Ábalos a la marisqueria 'La Chalana' de Madrid. 

Miguel Tellado assegura que no ha tingut mai contactes amb Koldo García. Preguntat per aquesta qüestió als passadissos del Congrés, ha negat rotundament haver tingut cap conversa amb l’exassessor d’Ábalos. “Jo no m’he reunit mai amb cap membre de la trama”, ha assegurat; per carregar posteriorment d’ironia la seva defensa: “Amb Francina Armengol a la Junta de Portaveus i amb José Luis Ábalos i Santos Cerdán al Ple del Congrés, aquesta és tota la meva relació amb els membres de la trama”.

 

 

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha sostingut aquest dijous en roda de premsa que és “indecent” que el PSOE demani explicacions sobre quelcom que “no va passar” i que és “absolutament fals” i sobre unes converses que apareixen al sumari “després que els que estan imputats fossin perfectament conscients que estaven sent investigats”. Sobre una suposada cita a la seu del PP, ha replicat que aquell dia, el 10 de gener al matí, s’estava celebrant un ple del Congrés al Senat “davant dels ulls de tot el Grup Socialista”. “Bessons no en tenim”, ha reblat.

Així, Tellado ha afegit que qui hauria de donar explicacions és Pedro Sánchez, després que El Confidencial hagi publicat que la parella del president del govern espanyol, Begoña Gómez, “ha tingut relació amb membres de la trama”. El diari informa que l’any 2020, Gómez es va reunir amb el comissionista del Ministeri de Transports i investigat en l'operació batejada com a Delorme, Víctor de Aldama, i el conseller delegat de Globalia —propietària d'Air Europa— per presentar-li noves oportunitats de negoci i comptar amb el seu suport.

Entre els projectes que li haurien proposat seria la creació d'una app per comprar medicaments a domicili i un pla per convertir pobles abandonats en complexos immobiliaris. Les trobades amb la parella de Sánchez s’haurien produït abans i després de l'esclat de la pandèmia de la covid el març de 2020, i per tant haurien coincidit en el temps amb els contractes del ministeri de Transports per la compra de mascaretes que ara investiga l'Audiència Nacional per obtenir més de 53 milions d'euros en comissions il·legals, i amb la històrica operació de Globalia i Air Europa amb 615 milions d'euros de fons públics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!