Sessió de control amarga al Congrés dels Diputats. Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo s’han acusat mútuament de còmplices amb la corrupció, a través del cas Koldo i del germà d’Isabel Díaz Ayuso, tots dos per presumpte enriquiment il·lícit mitjançant la compravenda de mascaretes durant la pandèmia del coronavirus. Ha estat la primera topada a la cambra baixa entre el president del govern espanyol i el cap de l’oposició des de l’esclat del cas de l’exassessor de José Luis Ábalos. Tots dos s’han enfrontat dialècticament, també, l’endemà que qui fou secretari d’Organització del PSOE trenqués amb el partit i s’integrés al Grup Mixt, a més de ser expulsat cautelarment de militància.

Vostè ho sabia, almenys des de fa tres anys, i ho va tapar”, ha assegurat el líder del PP quan li ha tocat confrontar-se al cap de files socialistes. L’ha acusat, també, de “témer” la informació en poder d’Ábalos, després que aquest dimarts l’exministre es negués a acceptar preguntes en roda de premsa al Congrés, però deixés clar que té “moltes respostes”. “A vostè la caiguda en desgràcia d’Ábalos no el protegeix, sinó que el despulla”, ha assenyalat el líder popular, a més d’assegurar que la trama Koldo “està instal·lada al cor” del govern de Sánchez, i “marca la partida de naixement de la seva carrera política”.

Sánchez ha fet bona la màxima que la millor defensa és un bon atac, i ha jugat al 'i tu més'. “És vergonyós que vostè vulgui treure rèdit polític de la corrupció, venint del partit que ve”, ha començat a respondre-li el líder del PSOE. Ha reivindicat, llavors, la “transparència” i “l'assumpció de responsabilitats polítiques” per part del seu executiu davant un cas de presumpta corrupció. “No tapem la corrupció, tot el contrari de vostès”, ha etzibat Sánchez.

 

El president del govern espanyol no ha dubtat a recordar que si Alberto Núñez Feijóo és ara mateix líder del PP és perquè el partit “li va tallar el cap” a Pablo Casado després de denunciar “un cas de corrupció de la senyora Ayuso”, en referència a la presumpta compravenda il·legal de mascaretes per part del germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid. “Vostè va situar-se al capdavant del PP per tapar aquesta trama; vostè està dempeus per tapar la corrupció”, li ha recriminat Sánchez a Feijóo.

Així, Feijóo ha assegurat que el govern espanyol està en “descomposició”. “No escampi el que vostè té a sota”, ha afegit Feijóo, referint-se a l’ús de Sánchez del “ventilador”, per haver acusat el PP de casos de corrupció, quan ara mateix tots els focus se situen sobre el PSOE per culpa del cas Koldo. Perquè el “jutge investiga el seu govern i el seu partit”, cosa que ha provocat que Sánchez li recriminés des del seu escó, quan encara no tenia la paraula, que això és “mentida”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!