Catalunya ja està en precampanya electoral de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. De fet, el concepte precampanya ja no és més que una formalitat des del mateix moment que el president Aragonès va anunciar la convocatòria avançada de les eleccions. En aquest context, el PP ja ha fet el tret de sortida de la seva pròpia campanya amb la presentació dels candidats per demarcacions: Pere Huguet per Tarragona; Montse Berenguer per Lleida; Jaume Veray per Girona, i Alejandro Fernández per Barcelona i com a candidat a la presidència de la Generalitat, però per sobre de tot, per reforçar Alberto Núñez Feijóo com a candidat a la presidència del govern espanyol.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Alejandro Fernández ja s’ha consolidat com a candidat després d’un “part difícil” i ha jugat les seves cartes en aquest primer míting mostrant les idees eix que podrà desenvolupar fins que arribi el dia de les eleccions, com ara incidir en el missatge que un bon resultat del PP a Catalunya servirà per “acabar amb el procés i amb el sanchisme, tot a la vegada” i que el PP enarbora “la bandera de la llibertat a Catalunya”. “Des del primer moment sabíeu que aquesta història del procés era una estafa, i l'any 2013 no era fàcil dir-ho”, ha assegurat el candidat a la presidència pel PP, que ha donat pas a Feijóo tot assegurant que aquest “com abans Aznar i Rajoy tindrà més aviat que tard que afrontar grans reptes per al nostre país”. Per ‘país’, en llenguatge del PP, s'entén Espanya, perquè per parlar de Catalunya, Fernández prefereix utilitzar la fórmula “la nostra terra”.

En tot cas, Feijóo ha empetitit Fernández, tot i que en clau catalana ha erigit el PP en única alternativa al front comú format per PSC, ERC, Junts i Comuns, de qui ha assegurat que “tots són socis de Sánchez” i per això ha adreçat un missatge als potencials votants del seu partit: “Els vostres vots no serviran per al referèndum, no serviran per al procés, els vostres vots es posen al servei de les persones, els problemes reals i els treballadors”. “El PP a Catalunya és la flama de la llibertat”, ha continuat Feijóo, per assenyalar que aquesta flama pren la forma de “Constitució espanyola, text votat majoritàriament pels catalans”.

Feijóo ja fa promeses electorals en clau espanyola

Ara bé, tot i que l’acte del PP se circumscrivia, almenys teòricament, al marc de la campanya pel 12-M, Feijóo té la vista posada ja en la Moncloa, i per això ja s’ha permès el luxe de fer una promesa electoral no en clau catalana, sinó espanyola, a més de descobrir quina és la seva ambició a curt termini “si aquest 2024 la legislatura col·lapsa”. “Si el 2024 s’acaba la legislatura i guanyem les eleccions, no com al juliol del 23, sinó amb més diferència i ens deixen governar, baixaré l’IRPF amb efectes retroactius de l’1 de gener del 2024” ha promès Feijóo entre els aplaudiments del públic. La (pre)campanya ja està en marxa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!