Alejandro Fernández serà oficialment candidat del Partit Popular a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig a partir d'aquest dimecres a la tarda, quan serà ratificat pel partit, però, així i tot, no ha desaprofitat l’ocasió d’entrar en campanya ja aquest mateix matí, en el primer acte públic després de rebre la benedicció del president del PP, Alberto Núñez Feijóo. En una Junta Directiva Autonòmica del PP que excepcionalment ha comptat amb la presència de Feijóo i oberta a la militància, Fernández ja ha fet el seu primer acte de campanya i ha marcat el seu objectiu per a les eleccions: “Acabar amb el procés i el sanchisme, tot alhora”.

Fernández, que s’ha referit a la seva elecció com a candidat com un “part delicat”, ha assegurat que es presentava a les eleccions “per obrir una etapa a Catalunya lluminosa i il·lusionant i tancar-ne una de fosca i decadent, per acabar amb el procés i el sanchisme, tot alhora, perquè són dues cares de la mateixa moneda”. De fet, Fernández ha esbossat els eixos de la seva campanya apuntant que “el candidat de Sánchez és Pere Aragonès, o Puigdemont si fos necessari” i anunciant que les eleccions al Parlament seran el primer pas per tancar el procés sobiranista, un tancament que quedarà culminat “en el moment exacte que Alberto Núñez Feijóo sigui president de tots els espanyols”.

Alberto Nuñez Feijoo i Alejandro Fernandez acte PP / Foto: Irene Vilà Capafons
Alberto Núñez Feijóo i Alejandro Fernández han escenificat la seva entesa per les eleccions catalanes aquest dimecres a Barcelona / Foto: Irene Vilà Capafons

Al seu torn, Feijóo ha volgut tancar el debat sobre l’elecció del candidat assegurant que després de la “punxada” de la legislatura catalana no estava d’acord amb els que “es van sorprendre que en 24 hores no decidís el candidat o que després del trencament de les converses amb Ciutadans dediqués 48 hores a tractar un assumpte tan delicat com aquest”, i ha defensat que el PP “ha escoltat la gent i els seus òrgans” per triar “el millor candidat”. “No en tinc cap dubte, és el millor candidat perquè tothom coincideix que és així, coincideixen els que no els agrada i els que sí, els que ens critiquen i els que ens alaben, senyal que ho hem encertat”, ha insistit.

 “Tenim una opció real de ser decisius en la política catalana”

Per Feijóo, aquestes eleccions “poden canviar el futur de Catalunya i, en conseqüència, poden decidir bona part del futur d’Espanya”, i per això ha assegurat que el PP es presenta al 12-M “amb tota l’ambició”. “Tenim una opció real de ser decisius en la política catalana”, ha sentenciat Feijóo, que ha fet una crida a concentrar el vot constitucionalista perquè així “aquesta veu se sentirà amb una enorme potència al Parlament de Catalunya”. L’acte també ha comptat amb la presència de l’eurodiputada Dolors Montserrat, que serà la presidenta del comitè de campanya, que ha assegurat que ja està “activada tota la maquinària del partit per guanyar aquestes eleccions amb Alejandro Fernández”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!