El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha afegit aquest divendres a la polèmica sobre Pere Aragonès i l'himne d'Espanya  A l'inici de la cimera hispanofrancesa. El president de la Generalitat va rebre Pedro Sánchez i Emmanuel Macron a la seva arribada al MNAC, però es va absentar abans que comencessin a sonar els himnes. Davant d'aquesta situació, el líder del PP ha volgut demanar disculpes al president de la República de França pel que ha descrit com un "menyspreu" i "descortesia" del president Aragonès. També ha lamentat que aquest comportament inadequat, segons el seu criteri, hagi estat acceptat per Pedro Sánchez. "M'agradaria que tornéssim una altra vegada a la política seriosa, al reconeixement de les institucions i que quan ve un president o un primer ministre a Catalunya el més correcte i cortès és rebre'l amb cordialitat, amistat i decòrum", ha declarat Feijóo, tornant a incidir que tot plegat ha passat amb el "vistiplau" de l'Executiu de Pedro Sánchez.

Poc abans, el ministre de Cultura i exlíder del PSC, Miquel Iceta havia assegurat davant dels rumors escampats des de la dreta espanyola que La Moncloa no va pactar amb Aragonès que abandonés la cimera hispanofrancesa que es va celebrar aquest dijous a Barcelona abans que sonessin els himnes d'Espanya i França. "Aquestes coses no es pacten", ha assegurat Iceta en una entrevista a Onda Cero, en la que ha recalcat que un president autonòmic "no menysprea aquesta mena d'esdeveniments" i ell, si hagués estat al seu lloc, hauria intentat "colar-se en la reunió i quedar-s'hi". A més, el ministre ha criticat altres dirigents autonòmics del Partit Popular que en cimeres similars celebrades a Galícia o Madrid no hagin assistit. "Em molesta més l'escàndol d'aquells presidents que havent estat convidats a aquest mena d'actes, no hi assisteixen", ha apuntat.

Feijóo, a favor de la manifestació contra Sánchez

D'altra banda, en declaracions als mitjans en la seva arribada a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) a Madrid, Feijóo ha assegurat que la manifestació que se celebra aquest dissabte a Madrid contra el govern de Pedro Sánchez compta amb el suport exprés del seu partit, encara que ni ell ni les seves cares més conegudes (Isabel Díaz Ayuso o José Luis Martínez Almeida) hi vagin. Aquesta ha estat convocada per més d'un centenar d'associacions, però el seu gran promotor és Vox. Feijóo evita així enmig de la crisi a Castella i Lleó una foto amb Santiago Abascal i Inés Arrimadas, que també ha confirmat la seva assistència a aquesta manifestació. El líder del PP ha assenyalat també que els partits no poden patrimonialitzar aquest tipus de convocatòries, encara que en aquest cas, Vox s'hagi apoderat d'ella.

Després de la cimera a Barcelona, marcada també per l'èxit de la manifestació independentista per demostrar a Sánchez i Macron que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya no està resolt, el president del govern espanyol va comparar les dues protestes. Segons Feijóo, amb aquest comentari, es demostra que "el cap de l'Executiu viu en un món que la majoria dels espanyols ens sembla oníric".