El PP sí que assistirà finalment a la manifestació ultra d’aquest dissabte 21 de gener. Després de dies mantenint la incògnita, aquest dilluns el partit ha confirmat que dirigents populars estaran aquest cap de setmana a la plaça de Cibeles de Madrid per manifestar-se contra el govern de Pedro Sánchez. Ha estat el portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, qui ho ha confirmat, però també ha puntualitzat que a la manifestació no hi assistirà el president del partit, Alberto Núñez Feijóo. Així doncs, el líder popular evitarà la foto amb Santiago Abascal, i no es repetirà, doncs, un episodi similar a la foto de ‘trifachito’ del 2019 a la Plaça Colón de la capital espanyola.

“És lògic que la societat convoqui la manifestació, i que la societat civil es manifesti”, ha asseverat Sémper, a més d’assegurar que el PP comparteix els motius de fons d’aquesta concentració. Per aquest motiu, ha avançat que a la manifestació hi assistiran “dirigents” del partit, però amb absència de Feijóo. No ha aclarit, però, quins seran aquests dirigents populars que es dirigiran dissabte cap a la plaça Cibeles.

El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ja va informar aquest passat dijous que el partit mantenia contactes amb els organitzadors de la manifestació. Tot i deixar la porta ben oberta a la participació del partit, el popular no confirmava si hi assistirien o no. Afirmava la setmana passada que els populars volien tenir ben clar quin era el programa de la protesta, per acabar de valorar si hi hauria o no representació del PP.

La manifestació està convocada per Foro España Cívica i la Fundació Foro Libertad i Alternativa. La intenció és fer una crida als ciutadans a mobilitzar-se aquest dissabte a les dotze del migdia a la Cibeles sota el lema ‘Per Espanya, la democràcia i la Constitució’. L’objectiu seria protestar contra les polítiques del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez. Quan encara no se sabia si el PP hi assistiria, el líder de Vox, Santiago Abascal, admetia que li agradaria que participés el principal partit de l’oposició. “Estaria encantat”, va afirmar el màxim representant de l’extrema dreta espanyola.

Ciudadanos també participarà en aquesta manifestació. Ara bé, aquest dilluns la nova líder del partit, Patricia Guasp, ha informat que ella no hi participarà personalment, però sí que hi aniran representants de la formació. Per altra banda, l’exlíder d’UPyD Rosa Díez també va confirmar a través de les xarxes socials que participaria en aquesta manifestació. “Sobren els motius, ens veiem el dissabte 21 a la Cibeles”, va escriure a les seves xarxes socials. Segons ella, un dels principals motius per participar en aquesta mobilització és “la protecció” de Sánchez sota la que estan “delinqüents de tot tipus”. “Cal defensar les institucions i la democràcia”, afegia l’exlíder d’UPyD.