Alberto Núñez Feijóo ha corregit Pedro Sánchez per una cita d'Antonio Machado i n'ha sortit escaldat. "És el que té buscar a Google", li ha retret el president del govern espanyol —en el debat d'investidura d'aquest dimecres—. Tot ha començat quan el socialista ha citat el poeta andalús, durant la seva intervenció sobre l'amnistia: "És evident que el marc legal vigent estableix condicions vinculants, és així, però això no pot ser l'únic argument a favor d'una Espanya unida. En necessitem molts més. I si no hi són, hem de tenir la valentia per construir-los, perquè és possible i perquè, com va dir el genial Antonio Machado, hoy es siempre todavía. I ja que l'avui és encara i el diàleg encara és possible, nosaltres hi apostarem".

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

Quan li ha arribat el torn, Feijóo ha buscat la cleca fàcil. Ha volgut ser el més llest del Congrés i ha provat de corregir Sánchez, tot retraient-li que no hagi dit la cita completa. "Digui-la completa, senyor Sánchez. Fins i tot en les cites menteix. Diu: 'Hoy es siempre todavía, toda la vida es ahora' i omet: 'Y ahora, ahora es el momento de cumplir las promesas que nos hicimos'. Aquesta és la cita completa, senyor Sánchez", ha criticat. El problema? Que no era pas la cita completa de Machado.

Cleca de Sánchez a Feijóo per Machado

Sánchez li ha tornat la cleca, sense gaire dificultat. En la rèplica, el president del govern espanyol li ha aclarit que "la cita de Machado és la cita vàlida". "L'afegit que vostè ha fet des d'aquesta tribuna va ser una adaptació del cantautor Ismael Serrano a la cita d'Antonio Machado. És el que té buscar les coses a Google", ha subratllat, tot deixant clar que Feijóo n'ha sortit escaldat. El mateix Serrano havia fet una piulada per recordar que l'afegit és seu: "Forma part de la presentació que vaig fer de la cançó Ahora en la gravació d'un concert en viu".

 

El líder del PP ha intentat sortir-se'n, acusant el president del govern espanyol de defensar la paraula de Machado perquè "no pot defensar les seves". Així mateix, ha defensat que buscant i buscant s'ha topat amb una "bonica estrofa" de Serrano. "'Qué bonita, qué divertida es conmigo la convivencia'. Com no ens l'ha citat, senyor Sánchez? Per què no ens ha dit aquesta estrofa d'aquest cantautor, Ismael Serrano, que ha tret a col·lació?", li ha preguntat. I, aprofitant la referència a Google, ha recordat la tesi doctoral de Sánchez: "La veritat és que, de Google, comparat amb vostè, que ha fet la tesi doctoral amb Google, jo no en sé res, això és veritat".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!