L'esquerra espanyola recupera l'alè després de mesos amb mals resultats a les enquestes. A poc a poc tant el PSOE com Unidas Podemos han anat recuperant posicions, així ho corrobora la darrera enquesta de 40dB per a El País i la Cadena SER. El partit socialista retalla distàncies a passes gegantines al seu principal rival: el PP. Els socialistes obtindrien 112 diputats en uns comicis actualment, perdent 8 representants Si a primer cop d'ull sembla un mal resultat, cal tenir en compte que fa uns mesos a Pedro Sánchez se li auguraven resultats per sota dels 100 escons. 

El soci dels socialistes a la Moncloa també millores les seves perspectives a les enquestes, Unidas Podemos, igual que el PSOE, aconseguiria pitjors resultats que l'any 2019, passant de 35 escons a 30. Tanmateix, igual que els socialistes, fa mesos que la formació morada es desplomava als sondejos. Ara, sembla que pels dos partits al govern espanyol, les perspectives electorals són cada cop més positives. 

Una altra formació de l'esquerra espanyola milloraria els seus resultats en unes eleccions a hores d'ara. Es tracta de Más País. El partit liderat per Íñigo Errejón passaria de tres diputats a quatre. 

hemicicle elpaís

Font: El País

La dreta espanyola s'estanca

Fa unes setmanes, que l'esperada hegemonia electoral de la dreta a unes futures eleccions es desinfla. L'efecte Feijóo no sembla donar més de si, ja que el PP no creix més. Ara per ara, els populars passarien de 89 diputats a 120, una gran millora sota el lideratge d'Alberto Núñez Feijóo. Ara bé, aquests resultats els deixa molt lluny de les majories absolutes del seu passat i els fa dependents de l'extrema dreta de Vox. 

La dependència dels populars sobre Vox per poder arribar a la Moncloa, ja no és garantia d'èxit, ja que l'extrema dreta es frena. La formació de Santiago Abascal passaria de 52 escons a 41, una gran pèrdua d'influència pel partit. Amb aquests resultats les dues formacions es quedarien lluny de sumar els 176 escons necessaris per a la majoria absoluta. 

En aquesta suma d'escons, Ciutadans no podria ajudar, perquè de nou, un sondeig indica que en els millors dels casos podrien fer-se amb un diputat. Ni la promesa de refundació del partit sedueix prou als electors perquè tornin a apostar per la formació taronja i molts marxen cap al PP, segons aquesta enquesta. 

Els partits catalans no mostren grans canvis. Esquerra Republicana de Catalunya es quedaria amb 13 diputats. Junts per Catalunya sumaria un, situant-se amb 9 escons, i la CUP perdia un diputat quedant-se amb un escó.