Quan les protestes a la seu del PSOE al carrer Ferraz fa dies que van de baixa, el líder del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, no vol deixar morir les protestes contra el nou govern de Pedro Sánchez i la llei d'amnistia. Aquest dimarts, Feijóo ha anunciat que els populars promouran noves protestes als carrers de l'Estat espanyol a principis de desembre per "defensar la Constitució". Les protestes podrien coincidir amb el dia de la Constitució, el pròxim 6 de desembre, però encara no ha transcendit la data en què vol convocar el PP. 

"Nosaltres no callarem. Considerem que la responsabilitat que tenim és una responsabilitat màxima. Al meu entendre, tenim una responsabilitat superior a la del govern, perquè és un govern irresponsable", ha sostingut el líder popular en una entrevista a Antena 3, la qual ha coincidit amb el moment en què el nou govern de Sánchez jurava el càrrec. 

A més d'animar a seguir protestant als carrers, Feijóo ha subratllat que l'ofensiva del seu partit contra l'amnistia i el nou govern de Sánchez explotarà totes les eines al seu abast. El polític gallec ha confirmat que el PP farà servir el seu poder institucional, explotant especialment la seva majoria al Senat. "Seguirem defensant al carrer la igualtat, continuarem defensant al carrer la Constitució. I els primers dies del mes de desembre tornarem al carrer a defensar la Constitució espanyola", ha sentenciat. 

Qui és el líder de les protestes, PP o Vox? 

La dreta i l'extrema dreta espanyola es manifesten conjuntament contra la llei d'amnistia i el nou govern espanyol, però tant PP com Vox es volen erigir en els líders d'aquestes. És a dir, tots dos competeixen per capitalitzar les protestes. El PP s'ha embutxacat grans convocatòries com la de les protestes promogudes a totes les capitals provincials de l'Estat el passat 12 de novembre. Tanmateix, els líders de Vox s'han donat banys de masses a les portes de Ferraz, portant fins i tot exponents internacionals de l'extrema dreta com Tucker Carlson

La darrera gran convocatòria d'aquestes protestes va ser el dissabte passat. Feijóo i càrrecs del partit van assistir a la plaça de Cibeles de Madrid a la concentració contra l'amnistia que van promoure més d'un centenar d'associacions de la societat civil, on també va acudir el president de Vox, Santiago Abascal. Els organitzadors van xifrar en gairebé un milió els assistents, mentre que la Delegació del Govern espanyol apuntava 170.000 persones. Una part dels manifestants després van tallar espontàniament l'A-6 a Madrid. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!