El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el PSOE i Junts d'haver "humiliat la nació" espanyola amb l'acord pel qual es van aprovar dos decrets del govern espanyol a canvi de delegar a la Generalitat les competències en immigració. "Hem viscut una setmana de vergonya política", ha sostingut Feijóo aquest dissabte durant la seva intervenció davant el Comitè de Direcció del PP a Toledo. El líder popular ha reiterat que la cessió d'immigració suposa "desballestar" la sobirania nacional, i ha assegurat que obrirà la porta a "una política migratòria xenòfoba". A més, ha acusat socialistes i juntaires de voler "expulsar" la Policia Nacional espanyola de Catalunya, tot just en el dia que aquest cos celebra els 200 anys. 

Feijóo ha acusat Sánchez de "mercadejar amb allò que no és seu", com ara "els drets, la igualtat, i la llibertat dels ciutadans", i ha assegurat que aquesta legislatura serà "la de l'extorsió a Espanya". El líder de l'oposició ha afirmat que les cessions amb l'independentisme suposen "abandonar a la majoria dels espanyols". "No hi ha res de progressista en entregar la gestió de les fronteres a qui el senyor Sánchez considerava el Le Pen de la política espanyola", ha reblat, fent al·lusió a Junts.

Feijóo iniciarà una ruta de "resistència" per Espanya

Feijóo ha anunciat que el PP iniciarà una "ruta per la igualtat" que recorrerà tot l'Estat espanyol com a "símbol de resistència" davant dels pactes del Govern amb Junts. "No és acceptable que a Espanya s'escolti més el que exigeixen els independentistes o el que es decideix a Waterloo, que el que demanen la majoria dels espanyols, el que necessiten els espanyols que viuen als pobles, a les places i a les ciutats d'Espanya", ha proclamat.

Així, ha situat el PP com "la veu dels que no tenen veu i als quals el Govern se l'ha treta" i ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta ruta és "parar els peus a aquells que vulguin dividir i aixecar un mur entre espanyols". Ha detallat que la ruta "estarà a les principals capitals, amb dues rutes paral·leles, pel nord i el sud" i recorrerà "els pobles, places i ciutats". El primer gran acte tindrà lloc diumenge que ve 28 de gener amb una manifestació a Madrid.

Els acords PSOE-Junts

La tornada a l'ofensiva del PP contra el govern de Pedro Sánchez arriba després dels nous acords dels socialistes amb el partit de Carles Puigdemont. Després d'acordar el català al Congrés, l'impuls de l'oficialitat del català a Europa, el mecanisme de verificació internacional, les comissions d'investigació al Congrés i l'amnistia, Junts va aconseguir esgarrapar la delegació de les competències d'immigració a la Generalitat en no votar els tres decrets llei del govern espanyol, fet pel qual van tirar endavant. També va aconseguir la publicació de les balances fiscals, el blindatge de l'amnistia, que l'IVA de l'oli sigui del 0%, que els diners que l'Estat havia de traspassar a la Generalitat per a la digitalització de l'administració de justícia es multipliquin per cinc (d'1,2 milions d'euros a 6,2), que l'Estat assumeixi "la totalitat del cost" sobre els descomptes i bonificacions aplicats al preu del transport públic i el "reconeixement dels drets històrics de Catalunya en matèria de règim local".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!