"Frau", "corrupció política" i consignes ultra. Alberto Núñez Feijóo ha entonat un discurs completament agitat en la seva rèplica a Pedro Sánchez durant el debat d’investidura d’aquest dimecres. Enmig d’una sessió marcada per les concentracions d’ultres a les portes de la cambra baixa, el líder del PP ha situat aquest debat d’investidura "fora de la normalitat democràtica", perquè "ja s’ha produït a Waterloo", en referència al pacte entre el PSOE i Junts per Catalunya per mantenir Pedro Sánchez a La Moncloa.

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

És una broma que vostè ja estigui investit des de Waterloo”, ha reiterat Alberto Núñez Feijóo en una intervenció que ha superat, amb escreix, els 30 minuts de temps reglamentari per al discurs. “Ni Esquerra Republicana ni Junts per Catalunya havien arribat mai tan lluny com Sánchez per la independència”, ha manifestat també el líder popular quan s’ha referit als pactes entre el PSOE i Junts per Catalunya per aquesta investidura.

Però ha sigut especialment rellevant que aquest dimecres Feijóo hagi considerat il·legítima la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Segons el líder popular, aquest debat és un “frau” perquè “el que es viu avui a la cambra no es va votar a les urnes”. “Per què no deixa que els espanyols votin a les urnes?” ha suplicat el líder del PP. El president del govern espanyol li ha respost de forma irònica quan ha intervingut més tard: “Vostè ha guanyat les eleccions”. “Aquesta investidura és corrupció política perquè prendre decisions contra l’interès general a canvi de beneficis personals és corrupció política”, ha insistit, qui probablement es convertirà en líder de l’oposició després d’aquest debat. 

Feijóo ha acabat el seu discurs amb el lema “España no se rinde”, un lema ultra que ha provocat l’aplaudiment ferotge de tots els diputats del PP. A més, el líder dels populars ha fet també una defensa de la mobilització permanent a l’inici del seu discurs, després de continuades manifestacions arreu de l’Estat, especialment a Ferraz, que han acabat amb aldarulls violents i baralles entre neonazis i la policia. “Hauran d’escoltar les masses”, ha dit Feijóo.

Quan ha estat el torn de Pedro Sánchez, ha recordat que el seu executiu ha hagut de "resoldre" durant els darrers cinc anys "un problema creat" pel govern de Mariano Rajoy; i ha lamentat la insistència del PP de considerar il·legítima una Moncloa ocupada pel PSOE, tot lamentant la deriva ultra del PP. El president socialista ha recordat que els populars van assegurar haver mantingut contactes amb Junts per Catalunya per investir Feijóo com a president espanyol.

"Però Vox no li permet pactar amb Junts per Catalunya", ha asseverat el candidat a mantenir-se a La Moncloa. De la mateixa manera, li ha insistit que si Feijóo no és president, és perquè així ho van voler els electors de l'estat espanyol, a través de les urnes del 23-J. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!