Els ànims dels manifestants espanyolistes contraris a la investidura de Pedro sánchez estan tan escalfats com per generar escenes de tensió, com la que ha viscut aquest dimecres al matí a les portes del Congrés l’equip de TV3, que ha estat increpat i finalment expulsat entre crits de ‘fora, fora’. Un dels manifestants fins i tot ha arribat a dir, amb una punta de cinisme, que els congregats “som tots pacífics”, tot i que han impedit que l’equip de periodistes catalans pogués fer la seva feina. A més, han insistit que la televisió pública catalana es paga “amb diners de tots els espanyols”.

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora a Madrid i al Congrés dels Diputats

Aquests fets s’han produït al perímetre del Congrés dels Diputats, on se celebra en aquests moments el debat d’investidura i que ha quedat blindat des d'aquest dimecres amb 1.600 agents de la Policia Nacional, la majoria de seguretat ciutadana de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), amb motiu de la sessió d'investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern, que se celebra en un moment de tensió per les concentracions a la seu del PSOE al carrer Ferraz i altres punts en protesta per la llei d'amnistia.

 

 


En aquest context, a més dels manifestants espanyolistes, s’ha fet notar l’entitat ultranacionalista i ultramuntana Hazte Oír, que després d'impulsar una caravana de vehicles a Madrid durant les protestes a la seu del PSOE, ara ha tret a passejar un autobús amb la imatge de Pedro Sánchez caracteritzat d'Adolf HitlerL'organització d'extrema dreta s'ha fet coneguda pels seus autobusos decorats amb missatges antifeministes i trànsfobs, entre altres. Ara, s'han sumat a l'ofensiva espanyolista contra l'amnistia i la investidura de Sánchez i ho fa amb la seva arma estrella: els autobusos i caravanes per difondre el seu missatge. En aquest cas, a més, la imatge va acompanyada del missatge: "Sánchez dictador. Pedro Sánchez odia Espanya". 

És el segon cop que decoren alguns vehicles en contra de l'amnistia. La primera vegada van impulsar una sèrie de furgonetes revestides amb pantalles led on es concatenaven missatges pràcticament iguals que els que vesteixen el gran autobús que l'entitat d'extrema dreta ha noliejat aquest dimecres, primer dia de la investidura. Des de fa hores, a través de les seves xarxes, Hazte Oír ha fet una crida a conductors de tractors, camions i autobusos de tot l'Estat espanyol perquè es desplacin a Madrid demà, dijous 16 de novembre. Si no hi ha imprevistos s'espera que sigui aleshores quan Pedro Sánchez sigui investit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!