Davant les convocatòries del sobiranisme per concentrar-se davant les presons de Lledoners i Puig de les Basses, els familiars dels presos polítics han volgut fer una crida a la calma. En aquest sentit, en un comunicat aquest dimarts després de fer-se públiques les convocatòries, l'Associació Catalana de Drets Civils ha demanat no acostar-se encara a les presons i vetllar perquè no hi hagi incidents.

“És millor, de moment, no acostar-se a les vies d’accés ni als centres penitenciaris per poder fer els trasllats amb tranquil·litat i màxima seguretat”, assegura l’associació dels familiars dels presos. “En dies d’incertesa el més important és mantenir la calma i sempre vetllar pel benestar dels presos i preses”, afegeixen.

L'ANCÒmnium Cultural i l'Associació Catalana de Drets Civils han convocat per aquest dimecres a les set de la tarda una marxa de Sant Joan de Vilatorrada a la presó de Lledoners. També han anunciat una concentració a la presó de Puig de les Basses (Figueres), quan hi arribin Dolors Bassa i Carme Forcadell, previsiblement dijous, i una gran manifestació a Barcelona pel 14 de juliol

En la roda de premsa aquest dimarts a la tarda, Alba Puig, de l'ACDC, ha fet una crida a mantenir transitables les carreteres fins a les presons, per a “garantir els trasllats amb total seguretat”. És per això que ha demanat la “col·laboració” dels manifestants.