La família Franco esgotarà tots els recursos legals. Després que el Tribunal Suprem hagi tombat aquest dimarts per unanimitat el seu recurs contra l'exhumació del Valle de los Caídos, l'entorn del dictador té intenció de portar la decisió al Tribunal Constitucional. Segons ha assegurat l'advocat dels nets, Luis Felipe Utrera-Molina, ho faran "per dignitat". Mentrestant, el govern de Pedro Sánchez es prepara per a dur a terme el trasllat al cementiri d'El Pardo abans de l'1 de novembre, quan comença la campanya electoral del 10-N

En una entrevista a Televisió Espanyola, Luis Felipe Utrera-Molina ha avisat que plantaran "batalla fins al final", i que per això acudiran al Tribunal Constitucional i, si és necessari, al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), a Estrasburg. Ha assegurat que no es poden vulnerar els seus drets humans "per dir-se Franco de cognom". El lletrat ha justificat que "un govern està prohibint enterrar un dels seus membres allà on estableixi convenient". Els familiars del dictador pretenien inhumar-lo a la Catedral de l'Almudena, en ple centre de Madrid.

El Tribunal Suprem ha donat llum verda aquest dimarts a l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos. Després de reunir-se per a deliberar aquest dimarts al matí, els sis magistrats de la sala contenciosa-administrativa han tombat en la seva totalitat el recurs presentat per la família del dictador. Els plans del govern espanyol per treure les restes de Franco del mausoleu s'ajusten a dret i seran traslladades al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio. Fonts de l'alt tribunal assenyalen la decisió s'ha pres per unanimitat de la sala. No obstant això, encara hi ha un procediment obert per la llicència urbanística en un jutjat madrileny.