La defensa per part d'Albano-Dante Fachin de la sobirania del seu partit respecte de la direcció estatal ha provocat una nova reacció de Juan Carlos Monedero. En resposta al secretari general de Podem, el cofundador de Podemos ha demanat la convocatòria d'una assemblea ciutadana de Podem. Ho ha fet en un missatge al seu compte de Twitter, just després de la roda de premsa de Fachin. "La sobirania de Podem la tenen les seves bases. Per això la secretaria general ha d'expressar la voluntat de les bases. Toca assemblea popular", ha escrit.

Aquesta piulada ha generat la rèplica d'Albano-Dante Fachin, també a través de la xarxa social: "Juan Carlos, repeteix amb mi: plu-ri-na-cio-na-li-tat". Hi ha adjuntat el comunicat de Podem emès la setmana passada, en un punt del qual hi diu que "una organització que reconeix el dret a decidir dels catalans està obligada a reconèixer i respectar les decisions dels catalans que militen en aquesta organització a Catalunya".

En aquests mateixos termes s'ha pronunciat Fachin aquest dilluns en roda de premsa. "Ningú no entendria que en un partit que defensa el dret a decidir sense ingerències els militants no poguessin prendre les seves pròpies decisions", ha defensat el secretari general de Podem, que ha anunciat les dates de la consultes als inscrits sobre el posicionament l'1-O i sobre la confluència amb Catalunya en Comú.

Monedero va afirmar la setmana passada, en referència a la situació interna de Podem, que “és el moment de tornar a reconciliar una direcció política i els òrgans de direcció amb allò que pensen les bases”. Se sumava d'aquesta manera al sector crític que demana la convocatòria d'una assemblea ciutadana.

No és la primera topada que tenen Fachin i Monedero. A principis de juliol, el cofundador de Podemos va titllar de "fals" el referèndum de l'1 d'octubre, desmarcant-se de la posició adoptada per Podem. "Quan vulguis contacta amb mi i t'ensenyo els resultats de 90 debats. Em sembla que amb un cap de setmana a Catalunya et falta informació", li va retreure Fachin.