El líder de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, ha retret aquest dissabte a Juan Carlos Monedero, un dels fundadors de Podemos, les seves paraules de rebuig al referèndum de l'1 d'octubre. 

“Vinc de Catalunya fa poc i he vist a les bases de Podem una voluntat ferma de no acompanyar el referèndum, i per tant crec que cal escoltar les bases, els cercles, i no s'han de prendre decisions per part de la direcció que contradiguin les opinions de les bases”, ha assegurat Monedero des de Cadis aquest dissabte, un dia després que Fachin hagués anunciat que la seva formació a Catalunya ha decidit participar "activament" en el referèndum.

Després d'aquestes paraules, Fachin ha sortit al pas i li ha respòs que contacti amb ell i li ensenyarà el resultat de 90 debats que s'han fet amb les bases per definir la posició de Podem de cara a l'1 d'octubre. A més, li retreu a Monedero que amb un cap de setmana no n'ha tingut prou per palpar les sensibilitats de les bases i que li "falta informació".

Ja ahir, el líder de Podemos a nivell estatal, Pablo Iglesias, va desautoritzar la decisió de Fachin i va assegurar que "si fos català, no participaria en aquest referèndum". Iglesias també va assegurar que se sent més proper a la postura d'Ada Colau i Xavier Domènech, que aquest dissabte han decidit des del seu nou partit, Catalunya en Comú, que no cridaran a la mobilització pel referèndum de l'1-O​.