El Ministeri d'Exteriors espanyol, des de la la Secretaria d'Estat per l'Espanya Global, ha encarregat a unes 200 diplomàtics millorar la reputació d'Espanya al món. Segons ha informat El País, el govern de Sánchez vol començar a millorar la imatge d'Espanya al món, ja que des de l'Executiu es considera que està deteriorada. Dos símptomes d'aquest deteriorament són la carta dels 41 senadors francesos denunciant la repressió a Catalunya i l'exigència de Mèxic a Espanya per demanar disculpes per a conquesta del país. 

Segons el Ministeri, el problema real de la diplomàcia espanyola és "la falta d'anticipació" als aconteixements i es per això que s'han designat aquestes 200 persones a les principals delegacions diplomàtiques. Concretament hi ha una persona encarregada a cada consultat i ambaixada per identificar aquests problemes i proposar solucions al respecte.

Aquest nou projecte de millora de la imatge de l'Estat espanyol, segons la informació de El País, s'ha evidenciat arran de la crisi amb Catalunya, ja que des d'Exteriors es considera que el relat independentista ha "penetrat més de l'esperat" i especialment a l'entorn europeu, un bon exemple seria el ridícul de Borrell a la televisió pública alemanya.