El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha perdut els papers en una entrevista televisiva i ha abandonat el plató a mitja gravació. El titular d'Exteriors participava en una entrevista a la televisió DW News, un canal de notícies en anglès de l'emissora internacional alemanya Deutsche Welle.

La pregunta que provoca la reacció del ministre espanyol és quan el periodista li demana perquè a Espanya no es debat una reforma constitucional que permeti l'autodeterminació i Borrell és contundent: "perquè no han vingut al Congrés amb una proposta tal i com van fer els bascos". A partir d'aquest moment el to de l'entrevista no para de créixer.

De cop i volta, l'entrevistador recorda a Borrell que un 70% d'espanyols voldria una reforma de la Constitució i el ministre, amb cara de sorpresa, qüestiona el periodista i li exigeix que li digui d'on han sortit aquestes dades. L'entrevistador li contesta que són dades del CIS espanyol.

Borrell no pot més: "Atureu-vos", diu el ministre nerviós, "esteu mentint contínuament". El dirigent socialista exigeix que es pari de gravar i afegeix que "ja no pot fer més això". Acte seguit Borrell es treu el micròfon de corbata. 

Ara bé, segons explica DW News, després d'una discussió amb els seus ajudants, el ministre espanyol torna per acabar l'entrevista. En acabar el programa, Borrell no se'n pot estar i torna a atacar l'entrevistador: "podries fer millor les teves preguntes", etziba el polític instants abans que acabi l'entrevista. El periodista respon amb la mateixa contundència: "Jo no estic aquí per fer-li les preguntes que vostè vol".