Continua la crisi interna a Ciutadans. El que va ser secretari d'Organització del partit durant l'etapa d'Albert Rivera, Fran Hervías, ha estripat el carnet i ha comunicat que abandonarà la formació per desavinences amb l'actual direcció. 

Hervías, que fins ara també havia estat senador del partit, s'ha sumat a l'allau de crítiques a la direcció encapçalada per Inés Arrimadas, i l'ha acusat de convertir-se en "una crossa més del sanchisme".

Així ho ha anunciat el mateix Hervías en un missatge al seu perfil oficial de Twitter en el qual ha informat de la seva decisió adjuntant una carta on s'expliquen els motius de la seva marxa després dels últims esdeveniments a Múrcia i a la Comunitat de Madrid.

 

Tweet Hervías dimission

Tuit d'Hervías per comunicar la seva dimissió / @FranHervias

Arrimadas, la "crossa del sanchisme"

A la carta, denuncia que "avui Ciutadans s'ha convertit en un partit que és part del problema i no de la solució". Assegura que el partit ha abandonat "els valors i principis liberals per convertir-se en una crossa del sanchisme", una declaració rotunda contra la direcció d'Arrimadas. 

D'altra banda ha parlat del govern de Pedro Sánchez declarant que "Espanya està governada per una banda, l'únic objectiu de la qual és aniquilar el nostre marc constitucional" i que, per aquest motiu, "Necessitem un projecte polític fort que pensi més en l'interès general que en els vots". 

 

Fran Hervás dimisión @FranHervias

La carta de Fran Hervías per comunicar la seva dimissió / @FranHervias

 

Arrimadas no descarta dimitir 

A dos dies de la celebració del comitè executiu de Ciutadans del pròxim dilluns, la presidenta de la formació, Inés Arrimadas no descarta dimitir del càrrec. El fracàs de la moció de censura contra el PP a Múrcia ha deixat palesa la crisi del partit i, tal com ha explicat el diari La Razón, és possible que Arrimadas hagi de pagar el preu més alt. 

Arrimadas es troba sola, sense autoritat ni suport per coordinar la direcció del partit, segons La Razón, pràcticament només pot comptar amb el seu grup parlamentari al Congrés. És en aquest context en el qual no es descarta cap escenari de cara a la convocatòria del Comitè, fins i tot la seva sortida de la presidència. 

Cal tenir en compte que aquesta reunió no estava prevista inicialment, sinó que es va convocar arran de les pressions de diversos importants dirigents del partit. Aquests són el vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín; la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís; el portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Toni Cantó; i la ja exconsellera de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera

 

Imatge principal, Fran Hervías / Europa Press