El vaixell de Ciutadans fa aigües. Primer va ser el naufragi de la formació a les eleccions catalanes del 14-F, perdent 30 diputats. I ara ha estat l'intent per fer-se amb la presidència de Múrcia de la mà del PSOE, que el president popular Fernando López Miras ha frenat arribant a un acord amb tres dels sis diputats de la formació taronja. Davant d'aquest panorama desolador, totes les mirades, també dins la formació, estan fixades en la seva líder, Inés Arrimadas, que no aconsegueix reflotar l'embarcació i redreçar el rumb. Diversos importants dirigents han reclamat la convocatòria urgent de la comissió executiva del partit. Després d'aquesta pressió dels barons, la formació ha anunciat que celebrarà l'executiva el pròxim dilluns, sense concretar l'hora.

Ho ha reclamat, per exemple, la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, que en un missatge al seu compte de Twitter ha assegurat que "de confirmar-se les informacions de Múrcia, és més necessari que mai la convocatòria d'un comitè executiu". En aquest sentit, Villacís ha afegit: "Ciutadans mai no ha tingut por a retre comptes, ni al debat, ni a les explicacions. Així ha estat sempre, i així ha de continuar sent".

En els mateixos termes s'ha expressat el vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín, que ha avisat que si es confirmava aquest acord contra la moció de censura demanaria "de forma immediata una reunió de l'Executiva nacional del meu partit per a avaluar aquesta nova situació". També el síndic de la formació a les Corts Valencianes, Toni Cantó, ha admès "no tenir paraules" i ha lamentat que "continuem sense executiva convocada on expressar-les".

Van signar "per disciplina de partit"

Els tres diputats de Ciutadans que fan fracassar la moció de censura són Isabel Franco, Francisco Álvarez i Valle Miguélez. Segons ha anunciat el president Fernando López Miras en roda de premsa aquest migdia, el govern murcià mantindrà el programa i continuarà sent de coalició, si no els expulsen de Cs. Per una banda, Franco continuarà com a vicepresidenta. Per l'altra, Álvarez serà conseller d'Ocupació, Investigació i Universitats, mentre Valle Miguélez ho serà d'Empresa i Indústria.

La vicepresidenta Isabel Franco ha acompanyat López Miras en la compareixença. I ha assegurat que el que han fet és “mantenir la nostra paraula i respectar els ciutadans de la regió”. Si va signar la moció de censura, ha justificat, va ser “per disciplina de partit”. Però ha revelat que molt aviat va veure que tot plegat s’estava ordint des de Madrid. “No em van escollir per entregar el govern a Pedro Sánchez ni per a trair els murcians”, ha reblat.