L'expresident del Congrés (1996-2000) i exministre de Defensa d'Aznar (2000-2004), Federico Trillo, ha llançat una advertència, o amenaça, aquest dimecres a Pedro Sánchez, a qui ha dit que "si pacta amb un pròfug —en referència a Carles Puigdemont— pot incórrer en responsabilitats penals". Trillo, que ha exercit fins fa poc com a lletrat superior del Consell d'Estat, ha expressat que el fet que "el futur d'Espanya pugui estar en mans de pròfugs i condemnats no és admissible", en referència als pactes als quals el PSOE ha d'arribar amb ERC, Junts i EH Bildu per poder investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Trillo també ha advertit que el control per aplicar el 155 el té el Senat, on el PP té majoria absoluta.

Trillo, que ha fet aquestes declaracions moments abans de la seva intervenció en el cicle 'Mars de Paper' que se celebra al Port de Mazarrón, ha afegit, "si Sánchez acceptés i pactés amb separatistes cometria un seriós frau a la Constitució". També, ha volgut remarcar que tant "Bildu, ERC, Junts i PNB han de saber que qui té la clau dels referèndums és Feijóo amb la seva majoria absoluta al Senat". "Que Otegui, Rufián i companyia juguin a enganyar el seu electorat tot el que vulguin, però qui té el control de l'aplicació de l'article 155 és el Senat, i al Senat qui té la majoria absoluta és Feijóo", ha recordat Trillo, que insta a tenir clar que "qualsevol pacte amb Sánchez en aquesta línia, el pot bloquejar i el bloquejarà Feijóo".

Per totes aquestes raons i la complexitat de l'arc parlamentari, encara a l'espera del recompte del vot des de l'estranger, o vot CERA, Federico Trillo veu molt probable "que acabem l'any tornant una altra vegada a les urnes".

Federico Trillo, ministre d'alta volada 

Nascut a Cartagena (Múrcia) el 1952 i jurista de professió, Federico Trillo va exercir al Cos Jurídic de l'Armada fins a ser comandant auditor i ha estat també lletrat del Consell d'Estat des de 1979. Vinculat al PP des de l'antiga Aliança Popular de Manuel Fraga, Trillo va ser president del Congrés dels Diputats entre 1996 i 2000, durant la primera legislatura d'Aznar, i com a ministre de Defensa del segon govern consecutiu del PP, entre el 2000 i 2004. Va ser un ministre polèmic, que va executar la presa de l'illot del Perejil el 2002, que va cridar "Visca Honduras!" per error en una visita a les tropes al Salvador, per sortides de to amb periodistes i, sobretot, per la seva responsabilitat en l'accident de l'avió militar Iak-42 l'any 2003, en el qual van morir 75 persones en un vol des de Turquia i amb denúncies per les irregularitats en la identificació dels cadàvers i polèmica pel mal estat de l'aparell, cosa que els militars havien advertit en diverses ocasions.