L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha posat de relleu la "lleialtat" a l'Estat espanyol del Partit Socialista i la "valentia" de Pedro Sánchez en haver donat suport en el seu moment a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya durant el mandat de Mariano Rajoy. Els expresidents del govern espanyol entren en campanya per donar suport als candidats dels seus partits a les eleccions generals del 23-J i ho fan presumint de l'article 155.

"El PSOE, compromès amb Espanya"

Una acció que posa de manifest que el PSOE és el partit "vertebral" de la democràcia espanyola, ha assegurat Zapatero, ja que ha estat l'encarregat d'"estabilitzar el país quan s'ha desviat cap a un costat o cap a un altre" i ho ha fet amb "moderació i equilibri".

"La immensa majoria dels espanyols sap que la moderació i equilibri del PSOE és el que permet que no hi hagi hagut risc de desviar-se del camí democràtic i s'hagi pogut garantir la llibertat i democràcia", ha sentenciat l'expresident, mentre ha incidit que "quan cal ajudar el PSOE sempre està al costat d'Espanya, ja sigui governant en solitari o bé en l'oposició".

Rajoy parla d'un "govern Frankenstein"

Per la seva banda, en un acte electoral a Estepona (Màlaga), l'expresident del PP Mariano Rajoy, ha assegurat que amb el que titlla de Govern Frankenstein, no s'hauria pogut pactar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Així mateix, Rajoy ha recordat la supressió del delicte de sedició o la rebaixa de les penes per malversació, "perquè calia acontentar alguns dels membres del Frankenstein"; l'indult als condemnats "per pretendre liquidar la Constitució"; o el trasllat al País Basc de tots els presos d'ETA, ja que "pel que sembla, al braç polític d'aquesta gent també calia acontentar-los", ha dit.