Disset anys després de l’accident del Iak-42, que va causar la mort de 62 militars, l’Audiència Nacional ha lliurat a onze famílies restes biològiques dels seus familiars que es van trobar abandonades en un laboratori i que van arribar a Espanya el desembre passat.

La magistrada María Tardón, segons informa la Cadena SER, es va posar en contacte amb les associacions de familiars de les víctimes perquè qui volgués les recollís. Hi ha mostres biològiques de 23 víctimes, però de moment només onze famílies s’han fet càrrec de les restes.

Les restes es van trobar l'any 2018 abandonades en un laboratori de Turquia on es van fer els treballs d'identificació de les víctimes.

L’acte de lliurament s’està fent de forma individual i a càrrec de la magistrada. Les defenses de les víctimes han destacat la sensibilitat amb què s'està tractant les famílies després del maltractament a què van ser sotmeses pel govern de José María Aznar, i en concret del ministre de Defensa, Federico Trillo. L’accident del Iak-42 va estar esquitxat per la polèmica, pels errors en la identificació dels cadàvers i el mal estat de l’avió.