L'exlletrat del Tribunal Constitucional i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla Joaquín Urías s'ha mostrat indignat aquest dilluns amb la resposta del TC al recurs del govern espanyol per la investidura del president Carles Puigdemont. "La victòria més gran del moviment independentista és que està demostrant que aquí la Constitució no la compleix ni el TC", ha exclamat.

Urías es refereix així al fet que el TC decidís dissabte passat per unanimitat suspendre cautelarment el ple d'investidura de Carles Puigdemont, previst per aquest dimarts, tret que el candidat acudeixi personalment a la Cambra, pel que necessitaria obtenir prèviament l'"autorització del jutge". Una autorització que el president encara no hauria demanat. Tot i això, el ple segueix en peu i amb Puigdemont com a candidat.

En un fil de Twitter dividit en cinc missatges, Urías ha assegurat que les primeres reaccions dels juristes "més unionistes" van ser criticar la decisió, però que avui "ja surten juristes a defensar-la". "Estem assistint -de la mà del TC- al naixement del 'dret constitucional de l'enemic'", ha assegurat, i ha afegit que "la idea és que davant de qui desafia l'Estat no regeixen les normes estatals i es pot fer qualsevol acció que el freni políticament. Encara que sigui inconstitucional". 

A més, lamenta que actualment "els jutges no respecten la justícia i molts juristes no creuen en el dret". 

Urías ja va avisar en una entrevista a El Nacional que si el TC admetia el recurs permetria "un frau de llei" i considerava el recurs del govern espanyol "profundament infundat".