Des del moment en què el Tribunal Constitucional va sotmetre la investidura de Carles Puigdemont a l'autorització del Tribunal Suprem que l'equip d'advocats del president sospesa buscar una alternativa judicial.

El seu advocat a Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas, anunciava ahir a la nit que s'estaven analitzant totes les alternatives, sense descartar la petició per assistir al ple d'investidura al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, però també el recurs al Tribunal Constitucional o al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. 

Cuevillas té clar que la resolució del TC és "notòriament contrària a dret" i que "sotmetre la investidura a una prèvia autorització judicial és contrari als més elementals principis de l’estat de dret".

Per tant, no està clar que Puigdemont finalment acabi demanant aquesta autorització. De fet, cada cop sembla més difícil, fins i tot per qüestió de temps. El ple és demà a les 15 h i el president encara ha de presentar la sol·licitud. En el cas que el Suprem resolgués favorablement, Puigdemont encara hauria de desplaçar-se de Brussel·les al Parlament, suposant que no se'l detingués només creuar la frontera, atès que l'ordre de detenció a Espanya continua vigent.

El Tribunal Suprem no ha rebut cap petició. Carles Puigdemont no s'ha deixat veure avui. I l'únic missatge que arriba és del seu advocat, que posa en dubte que acabi demanant el permís, però que no descarta que el president aparegui al ple del Parlament. Res clar, 24 hores abans de la investidura.