El portaveu d'Esquerra, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest matí que "el ple del Parlament es manté convocat" i que Carles Puigdemont continua sent el candidat d'ERC. Amb tot, ha insistit que "en cap cas és una opció tornar a noves eleccions", perquè acabar amb el 155 de manera immediata és una "prioritat absoluta" a la qual no renuncien.

"La interlocutòria del TC és esperpèntica. Volen aturar la democràcia, que la decisió que ha pres el poble no sigui respectada. Davant d'això només podem ser ferms", ha assegurat en la roda de premsa posterior a la reunió de la permanent del partit.

El portaveu i també diputat ha assegurat que són conscients del que s'hi juguen tant individualment com col·lectivament. "I cal que tirem endavant, amb intel·ligència, però cal que tirem endavant", ha reblat el polític republicà, que ha explicat que les formacions independentistes continuen negociant el pla de Govern.

Sabrià ha assegurat que intentaran trobar "la millor de les solucions" per "garantir els drets de tots els diputats". "L'embat és molt ferm i la nostra posició també ho ha de ser", ha dit.

"El poble ha escollit un candidat i no hi renunciarem. Puigdemont és el nostre candidat i després de la interlocutòria de dissabte hauria de ser el de tots els demòcrates", ha insistit.

El republicà ha deixat clar, però, que no tenint el control de la convocatòria electoral i venint d'una gran victòria de l'independentisme el 21-D, per a ERC, "en cap cas és una opció anar a noves eleccions".