Ciutadans viu les hores més negres de la seva curta història. Concatenen derrotes electorals, les enquestes els augures un futur encara pitjor i el partit s'encamina a una refundació incerta. En tot aquest context, hi ha hagut una sagnia de militants que ha abandonat la formació taronja a tota velocitat. Es podria pensar que justament del que no es pot permetre prescindir el partit és dels seus militants, tot i això, aquesta ha estat el cas de Juan Marín, qui va ser vicepresident de la Junta d'Andalusia i va liderar la formació a la seva desaparició de l'hemicicle andalús. A diferència de com es va interpretar inicialment, Marín ha deixat clar que no ha demanat la baixa del partit de forma voluntària: "Vull seguir afiliat"

Marín no abandona el partit per la patacada dels comicis andalusos, sinó pel seu nomenament com a president del Consell Econòmic i Social (CES) d'Andalusia a proposta de Juanma Moreno, fet que ha generat un conflicte en el si de Ciutadans. L'exvicepresident andalús ha sostingut que  la seva nova responsabilitat al capdavant d'un "òrgan independent i col·legiat" que no forma part del Govern del PP. Tanmateix, la formació taronja no ho acaba de veure així i el secretari d'Organització del partit, Carlos Pérez-Nievas, va "indicar-li" que havia de donar-se de baixa. 

"No em dono de baixa voluntària, m'ho demana el partit. M'ho va demanar el secretari d'Organització, Carlos Pérez-Nievas, dilluns passat a les 22.30 hores. Em van dir que hi havia algunes persones a l'Executiva Nacional que no hi estaven d'acord", ha afirmat Marín en unes declaracions recollides per Europa Press. Ha defensat que no ha comès cap infracció recollida en els estatuts de l'organització. "Se'm va demanar la baixa, sempre he estat lleial al meu partit i segueixo sent-ho, és curiós que jo vulgui continuar sent afiliat, però hi hagi gent del partit que no hi estigui d'acord", ha retret, 

Inés Arrimades va ser informada 

Les disputes internes dins de Ciutadans no paren de succeir-se. En aquesta ocasió, el resultat és similar als altres casos: un ex càrrec de Ciutadans marxa. La diferència és que aquest volia seguir al partit. Segons ha narrat el mateix Marín, la presidenta del partit, Inés Arrimadas, estava al corrent del seu nomenament al capdavant del CES. "Ha tingut sempre perfecte coneixement de quina era la proposta i ha estat d'acord amb això", per això considera "totalment incomprensible" la petició de baixa del partit", ha afirmat. 

La sorpresa per Marín augmenta quan després que transcendís la seva petició de baixa als mitjans intentes parlar amb Arrimadas sense aconseguir cap resposta. "Crec que estem en un moment tan extremadament delicat que ningú no pot entendre moltes decisions que s'estan prenent. Ningú m'impedirà que jo segueixi defensant els valors que defenso, encara que m'hagi demanat que si us plau em donés de baixa com a militant", ha sentenciat.