Si bé des del govern , tant el PSOE com Unidas Podemos, i també des del PP amb Alberto Núñez Feijóo al capdavant, han condemnat rotundament els vídeos virals del col·legi major Elías Ahuja de Madrid, el discurs de Ciutadans pel que fa als insults masclistes s'assembla més al de Vox que no a la de la resta d'Espanya. La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, ha assegurat aquest divendres que hi ha "coses molt més greus" que els fets ocorreguts al Col·legi Major, els càntics sexistes del qual ha atribuït a "estupideses" que fa la gent "amb 20 anys". Així, el que per a molts ha estat motiu d'indignació, per a Villacís es tracten només d'"imatges grolleres" i "d'una mala educació tremenda", encara que ha considerat que la inflació o la situació de les pensions com a assumptes més greus.

La solució que proposa Villacís

Alhora, ha subratllat que "es porta en l'entorn del col·legi major" i que "procedeixin a l'expedient disciplinari". D'aquesta manera, sobre la intervenció de la Fiscalia, ha afegit que no jutja la feina dels jutges i fiscals, que "cada un ha de fer la seva feina". Als seus ulls, la solució consisteix en explicar-li "al xaval" el que ha fet i com se sentiria una dona en escoltar aquests comentaris i espera que "senti vergonya" i que no tingui ganes de sortir de casa seva. Encara que els càntics han procedit de totes les finestres de la residència estudiantil, ha comentat que "hi ha gent amb 20 anys que fa estupideses i després madura".

Els nois que han insultat les residents del Col·legi Santa Mónica s'han trobat que les assetjades han estat els qui més els han defensat, encara que les hagin anomenat "putes i nimfòmanes". Així i tot, han assegurat que aquests insults no els ofenen i que estan trets de context. Villacís s'ha negat a comentar aquestes disculpes, ja que són noies de 20 anys. "Això és un xaval que s'haurà pres el que sigui i profereix una sèrie d'insults, que no és conscient," ha justificat.

Almeida, molt més contundent

El seu soci de govern a l'ajuntament de Madrid, José Luis Martínez Almeida, va ser moltíssim més contundent que Villacís quan va condemnar ahir dijous les imatges. Aquestes són molt habituals, però fins ara no havia transcendit. L'alcalde va condemnar l'actitud "denigrant, masclista i repugnant" d'alumnes del col·legi major i ha demanat de suspendre la capea, un acte taurí i en el qual els nois deien que les estudiants "anaven a cardar totes", com a "mostra de penediment". Almeida ha asseverat que "immediatament haurien de demanar disculpes els qui van participar en aquest acte lamentable, que va ser incitar a mantenir relacions sexuals des del col·legi major" i considera que "la millor prova de penediment hauria de ser que suspenguin aquesta capea que anuncien en el vídeo".