El fiscal Ignacio Stampa ha presentat una reclamació de "responsabilitat patrimonial" davant del ministeri de Justicia. Segons avança El Confidencial, Stampa denuncia un "funcionament anormal" de la Fiscalia General de l'Estat i se centra en dues qüestions en què apunta directament Dolores Delgado: la investigació que es va obrir contra ell per una presumpta revelació de secrets a Podemos pel cas de Dina Bousselham, ja arxivada, i la manera en què es va forjar la seva sortida d'Anticorrupció. Stampa considera que la gestió de Delgado l'ha perjudicat nivell professional i ha fet malbé la seva imatge, motiu pel qual reclama una indemnització. Si li és rebutjada, podrà recórrer davant dels tribunals.

Stampa va presentar l'escrit davant la Direcció General per al Servei Públic de Justícia el 27 d'octubre, just un any després que el Consell Fiscal rebutgés adjudicar-li una plaça fixa en Anticorrupció i se l'apartés de la investigació sobre el comissari Villarjejo. Stampa portava les regnes del cas de l'excomissari des de 2017 juntament amb el seu company Miguel Serrano, però en trobar-se en comissió de servei, necessitava el suport del Consell Fiscal per continuar.

Revelació de secrets

L'escrit presentat a finals d'octubre s'allarga una trentena de pàgines i conté 70 documents. En ell, segons apunta El Confidencial, Stampa assenyala precisament a Delgado, la fiscal general, en abordar la seva sortida i defensa que hauria d'haver-se apartat de l'elecció de candidats l'octubre de 2020.

Per a això, es fixa en el paper que va jugar en la segona polèmica per la qual es va veure esquitxat el 2020: el juliol d'aquell any, la Fiscalia Superior de Madrid va començar a investigar-lo per un presumpte delicte de revelació de secrets relacionat amb el contingut d'un xat de Telegram en el qual l'equip d'advocats de Podemos donava compte de reunions amb ell i assegurava haver tingut accés a informació del sumari sobre el cas del robatori del telèfon de Bousselham, l'assessora de Pablo Iglesias al Parlament Europeu.

En una carta remesa a l'Associació de Fiscals el març passat, Stampa ja connectava les dues qüestions. Segons argumentava, cap dels vocals del Consell Fiscal no va donar suport al seu salt a una plaça fixa en Anticorrupció l'octubre 2020 perquè no havien estat informats d'un succés clau: llavors, la Fiscalia Superior de Madrid havia proposat l'arxivament de les diligències d'investigació contra ell.

Delagado i Villarejo

No és la primera vegada que Dolores Delgado es veu envoltada per una polèmica entorn del cas Villarejo. En un àudio gravat pel comissari el 2009 s'escoltava a la llavors fiscal de l'Audiència Nacional juntament amb Baltasar Garzón revelar confidències durant un dinar. A més, les agendes personals de l'investigat també fan al·lusió a cites amb canvis. Garzón, actual parella de Delagdo, no oculta la seva amistat amb l'excomissari, de fet, el seu despatx ha exercit la defensa d'alguns d'investigats en la causa, entre els quals Enrique García Castaño, més conegut com 'el Gordo'.

A la imatge principal, Dolores Delgado / Efe