La Fiscalia General de l’Estat investigarà la possible filtració de informació que era sota secret de sumari del cas de Dina Bousselham per part de fiscals d’Anticorrupció a l’advocada de Podemos personada a la causa. Diverses informacions apunten a una estreta relació personal de l’advocada de la formació de Pablo Iglesias, Marta Flor, amb el fiscal Ignacio Stampa.

No és el primer cop que s’investiguen aquest fets. El 14 de febrer passat la inspecció de la Fiscalia General va obrir un expedient a conseqüència de l’escrit presentat per un particular que demanava que s’investigués la imparcialitat del fiscal encarregat del cas Villarejo arran de la informació apareguda a diversos mitjans sobre la relació personal de la lletrada i el fiscal. Setmanes després, el cas era arxivat en no “tenir constància de l’existència de vincles causants del deure d’abstenció del fiscal” que poguessin ser constitutius d’una infracció disciplinària.

Missatges compromesos

El diari digital El Confidencial i El Mundo han publicat els presumptes missatges de la lletrada en un grup de Telegram on assegura haver tingut accés “extraoficialment” a informació del sumari sobre el cas del robatori del telèfon de l’assessora de Pablo Iglesias al Parlament Europeu. La informació l’hauria aconseguit a través del fiscal Stampa, a qui anomena Ironman. Flor, era, fins la setmana passada l’advocada de Dina Bousselham i Pablo Iglesias.

dolores delgado congres diputats efe

Dolores Delgado, fiscal general de l'Estat. Foto: EFE

A la conversa del grup de Telegram que la lletrada Marta Flor tenia amb els seus companys de l'equip jurídic els informa que Ironman li ha comunicat "extraoficialment, perquè està secret i no ens notificaran" que el jutge havia admès unes "diligències sense concretar res més" i que "imagina" que són les que "ells (fiscals) van secundar".

El missatge va ser enviat per l'advocada el 5 de novembre de 2018 i es podria referir a l'escrit que Podem va presentar el 10 d'octubre d'aquell mateix any per a demanar una bateria de diligències. Els fiscals del cas van informar 13 dies després a favor de la pràctica d'aquestes diligències, que finalment va acordar el magistrat instructor.

Canvi d'advocada

Marta Flor ja no representa Pablo Iglesias en el cas Villarejo.  El jutge Manuel García Castelló va alertar d'un "conflicte d'interessos" en el moment que va retirar a Pablo Iglesias la condició de perjudicat en el cas Dina, perquè Flor també defensa a l’exassessora de Podemos. Això va provocar que el vicepresident canvies de lletrat.