El manifest de lloança a Franco signat inicialment per 181 alts comandaments militars en la reserva ja supera àmpliament les 600 adhesions, les darreres de les quals són de noms força significatius, ja que es tracta d’exmembres de primer ordre de la cúpula militar que ara se signifiquen, de manera pública, com a admiradors de Franco.

Segons avança OKDiario, en les darreres hores el manifest ha sumat les significatives signatures de l’excap de l’Estat Major de l’Exèrcit (JEME), Luis Alejandre Sintes; l’excap de l’Exèrcit de l’Aire Eduardo González-Gallarza, i l’excap del Cuarto Militar del Rey Antonio González-Aller.

Aquestes signatures arriben just després que el ministeri de Defensa obrís una investigació a cinc dels signants, encara vinculats a l’exèrcit, alhora que el departament de Margarita Robles va subratllar "l'absolut compromís" de tots els homes i dones que integren les forces armades amb la Constitució i amb els seus valors.

Les noves signatures, tot i tractar-se de comandaments a la reserva, deixen en entredit aquest suposat compromís dels militars amb els valors constitucionals, almenys pel que fa als reservistes.