La portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i diputada electa, Eva Granados, s’ha oposat a la possible investidura telemàtica de Carles Puigdemont, ja que creu que “els diputats parlen des de l'escó o el faristol, no via Facebook Live”.

En una entrevista a La Xarxa, Granados ha reaccionat així al pacte d’investidura a què han arribat aquest dimarts el mateix Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i ha reiterat que el reglament del Parlament diu que els diputats no poden parlar a distància.

Sobre la Mesa del Parlament, que el citat pacte preveu que sigui de majoria independentista, Granados ha assegurat que “no investirem mai una presidència independentista que no acati les lleis i que es posi al capdavant d'un projecte polític concret”. Així, ha posat en relleu que ja no van votar a favor de Carme Forcadell, l’any 2015, i que “ara estem en la mateixa situació".

La representant del PSC també ha tingut paraules sobre la dimissió d’Artur Mas com a president del PDeCAT. Granados ha considerat “evident” que "Mas és el president que ha enfonsat el seu partit".

Cs: "Mateix acord, mateixos errors"

També ha reaccionat al pacte de Puigdemont i ERC el portaveu d'Economia de Ciudadanos al Congrés, Toni Roldán, que ha afirmat que "és allò ja viscut en el passat", de manera que "mateix acord, mateixos errors".

Així, ha recalcat que el que ha de fer el president en funcions és "donar la cara".