Els eurodiputats d'ERC, Jordi Solé i Josep Maria Terricabras, i del PDeCAT, Ramón Tremosa, han enviat un missatge a tots els membres del Parlament Europeu per informar-los de la decisió d'Alemanya sobre l'extradició de Carles Puigdemont. Els eurodiputats recorden que el tribunal Schleswig Holstein ha considerat "inadmissibles" els càrrecs de rebel·lió i sedició contra el president i ha acceptat l'extradició només per malversació

En el text, a més, els parlamentaris recorden que el govern espanyol ha declarat que no es van utilitzar fons públic per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre. També asseguren que el rebuig alemany a la rebel3lió i sedició posen en evidencia que els líders empresonats són "presos polítics" i que haurien de "ser alliberats immediatament". 

Finalment, també els informen sobre les últimes declaracions del portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, que ha demanat la suspensió del tractat de Schengen com a rebuig a la decisió de la justícia alemanya.

Aquest matí, Tremosa ja havia enviat una carta a la Comissió Europea denunciant el possible espionatge il·legal al president Carles Puigdemont. En aquest sentit, ha demanat que investigui els fets i que evaluï si ha violat la legislació europea. També ha posat de manifest les contradiccions del relat del govern espanyol.