Les garrotades cap a Ciutadans sembla que no tenen final. En un moment en què la formació taronja s'enfonsa cada dia més, l'exsecretari d'organització de Ciutadans (Cs), Fran Hervías, ha tornat a carregar durament contra l'expresidenta Inés Arrimadas, i l'ha responsabilitzat d'enfonsar el partit: "Quan ha estat liderant un partit, l'ha enfonsat. No té lideratge". Hervías considera que una de les principals debilitats d'Arrimadas és que ha estat una de les persones que "més ha traït el PP". En una entrevista aquest dilluns al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, ha reiterat que Arrimadas acabarà formant part del Partit Popular. Precisament, durant les últimes setmanes, s'ha estès aquest rumor després que es fes públic que Arrimadas s'ha traslladat a viure a Jerez, tot i que ella ha afirmat "que és més de Ciutadans que ningú". "Hi havia gent que m'insultava per haver deixat la meva acta, i gent amb la seva acta negociant amb el PP", ha recordat. 

Fran Hervías ha tornat a parlar dels "tics catalanistes d'Arrimadas" quan ella es fa càrrec del partit a partir de setembre del 2015, moment en el qual Cs treu 25 escons. Segons Hervías, el discurs de l'expresidenta comença a fer un gir per un de "més catalanista", i insisteix als membres del seu partit que mantinguin un perfil més moderat, però ha destacat l'habilitat d'Arrimadas: "Quan se li insistia i se l'acabava de convèncer, et feia un discurs magnífic". Preguntat pel retorn d'Albert Rivera, ha descartat que torni a la política a curt o mitjà termini. Amb tot, ha defensat la seva capacitat d'oratòria i lideratge "Espanya s'ha perdut un gran president", ha lamentat. 

"Ciutadans és el problema"

Fran Hervías ha publicat un llibre sobre el partit Ciudadanos. La historia jamás contada, on explica com s'han gestat algunes de les decisions més importants del partit. L'exdiputat és especialment dur amb l'expresidenta, a qui responsabilitza de la caiguda en desgràcia del partit per haver-se apropat massa al PSOE. A les portes de les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig, Hervías ha considerat que Ciutadans desapareixerà, "no entrarà a les principals ciutats, i en l'àmbit autonòmic no traurà escó a cap comunitat autònoma i quan vinguin les generals passarà el mateix, es quedarà sense representació". En aquest sentit, ha afirmat que ara mateix "Ciutadans no és una solució, és un problema", ja que, tal com ha afirmat la seva presidenta, estan disposats a pactar amb Pedro Sánchez: "Com per mi el problema d'Espanya és Pedro Sánchez, Ciutadans també és part del problema, perquè no descarta donar suport a Sánchez". 

Sobre l'actual portaveu nacional de Ciutadans, Patricia Guasp, ha afirmat que, tot i ser una persona que pot aportar coses a la formació: "No és una líder, no és una número 1. No és una persona que pugui aportar el lideratge d'un partit com Cs". Hervías també ha criticat que està donant suport al gir ideològic perquè ja està buscant pactes amb el govern espanyol actual. En aquest sentit, ha afirmat que Pedro Sánchez té "tics sociòpates" i que està fent un govern autòcrata, "legislant amb reials decrets". Segons l'exportaveu taronja, "la governabilitat d'Espanya no pot estar sustentada amb partits separatistes que volen trencar Espanya". Un altre dels membres de Ciutadans que considera que no té lideratge és Begoña Villacís"Les primàries les va perdre i també va ser posada a dit per ser candidata a Madrid". El mateix ha dit del líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, "els resultats electorals demostren que no és un bon líder".