L'actual líder del Partit Popular, Pablo Casado, cada cop està més acorralat. Casado està veient com cada cop gaudeix de menys suports fora de la direcció del partit a Gènova 13. La pressió dels dirigents territorials del PP està sent molt intensa, que demanen un immediat cessament del secretari general, i mà dreta de Casado, Teodoro García Egea. Cada cop s'estreny més el cercle al voltant de Casado. A les crítiques ara s'hi ha afegit el diari Abc, un rotatiu molt pròxim al partit, que ha publicat un editorial molt contundent i sense pèls a la llengua: "Casado, dimissió obligada avui mateix". El rotatiu argumenta que el cessament de García Egea és insuficient i "desfasat", i demana la dimissió del líder nacional del partit "en les pròximes hores".

editorial Abc

L'editorial de l'ABC és duríssim contra el líder del PP: "No ha sabut resoldre una crisi que ha contagiat el partit, les bases, la militància i milions de votants". Per aquest motiu, exigeix que Casado "ha de marxar avui mateix", ja que "no hi ha una solució de continuïtat". També ha argumentat que la guerra civil popular s'ha estès per tota Espanya i s'ha convertit en "un divorci real entre les bases i el president", per això veuen "imprescindible un congrés extraordinari" que no pot esperar el previst per juliol, sinó que ha de ser "a tot tardar el març o abril". La retirada de Casado és una demanda contínua al llarg de tot l'editorial, que s'argumenta amb multitud de raonaments molt durs contra la direcció del partit. Un d'ells és que la militància necessita "visualitzar un nou lideratge" i que "qualsevol sortida negociada de García Egea ha quedat desfasada pels esdeveniments" i és necessari que Casado marxi "avui mateix".

Aquesta exigència és un dard molt gran contra un Casado que cada cop està més sol en aquesta batalla contra una Ayuso que fins i tot avui ha rebut el suport de més de 3.000 simpatitzants que s'han aplegat davant de la seu de Gènova 13. Per cada minut que passa Casado està més contra les cordes, i l'editorial d'un mitjà de comunicació afí al partit, com és l'ABC, és la crònica d'una mort anunciada. Tot i això, avui el líder popular i la direcció del partit ha fet oïdes sordes a les peticions dels dirigents territorials i els mitjans de comunicació, i els llença un missatge clar i concís: "Casado confia al 100% en García Egea i seguirà". Que això es tradueix en la continuïtat de Casado i García Egea, sense cap aparent pas al costat.

A aquesta pressió contra la cúpula del PP s'hi sumen els dirigents territorials del Partit Popular, que es van mobilitzar per exigir una solució immediata i ràpida a la guerra civil popular entre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, i el líder del partit, Pablo Casado. Finalment, la direcció del partit, amb seu a Gènova 13, va reunir-se amb Ayuso i van decidir tancar "satisfactòriament" l'expedient a la presidenta madrilenya. Tot i això, els barons del PP, que van erigir a Alberto Nuñez Feijóo com a portaveu, no estan satisfets amb aquestes mesures. Demanen, segons ElMundo, "canvis" en la direcció nacional que exerceixin de "dic de contenció". Això es tradueix en la dimissió del secretari general del PP, i mà dreta de Casado, Teodoro García Egea. Una solució molt menys dràstica en comparació a la que exigeix el rotatiu de Julián Quirós.