Els dirigents territorials del Partit Popular es van mobilitzar per exigir una solució immediata i ràpida a la guerra civil popular entre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, i el líder del partit, Pablo Casado. Finalment, la direcció del partit, amb seu a Gènova 13, va reunir-se amb Ayuso i van decidir tancar "satisfactòriament" l'expedient a la presidenta madrilenya. Tot i això, els barons del PP, que van erigir a Alberto Nuñez Feijóo com a portaveu, no estan satisfets amb aquestes mesures. Demanen, segons ElMundo, "canvis" en la direcció nacional que exerceixin de "dic de contenció". Això es tradueix en la dimissió del secretari general del PP, i mà dreta de Casado, Teodoro García Egea.

Segons el rotatiu espanyol, els dirigents autonòmics estan molt descontents i són molt contundents amb les seves demandes. "O el fan fora (García Egea) o haurem d'anar a un congrés, això no es pot tancar en fals", assegura un dels presidents regionals popular. La convocatòria d'un congrés extraordinari abocaria a un partit fracturat i dividit en dos a una cursa descarnada pel lideratge del partit, molt més intensa que la de Pedro Sánchez i Susanna Díaz al PSOE. A més, les dues posicions, proAyuso i proCasado, es distanciarien encara més i això podria repercutir en una fuga d'electorat cap a l'extrema dreta, que recolliria, com és habitual, el vot dels descontents. Ahir ja ho advertia una enquesta electoral d'OkDiario, Vox podria fer el sorpasse al PP. Els barons del PP en són conscients i asseguren que "estem a prop de què això passi", tot i això, la direcció del partit des de Gènova fa oïdes sordes a les peticions dels dirigents territorials i els llença un missatge clar i concís: "Casado confia al 100% en García Egea i seguirà".

L'exportaveu del Grup Popular en el Congrés Cayetana Álvarez de Toledo, ha apuntat en la mateixa direcció que els barons del partit: ha exigit als membres de la Junta Directiva Nacional del PP que es convoqui ja un congrés extraordinari davant de la profunda crisi interna que travessa la formació. Com Álvarez de Toledo, són cada vegada més els populars que consideren que només un congrés extraordinari pot acabar amb el "dany irreparable" que s'està fent al PP. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha deixat caure també aquesta possibilitat en advertir públicament Casado que si no soluciona aquesta "hemorràgia" hi pot haver un congrés extraordinari, perquè no es pot arribar a juliol - quan toca el congrés ordinari - amb "aquesta ferida oberta".

D'altra banda, la batalla ha caigut com un regal del cel al PSOE que després del mal resultat del candidat socialista, Luis Tudanca, a les eleccions de Castella i Lleó, aguantaria l'escomesa de l'oposició i tornaria a guanyar les eleccions generals, segons l'enquesta de ElEspañol. L'escaramussa entre Ayuso i Casado ha esclatat just en el moment on els socialistes començaven a sentir el malestar d'una Espanya descontenta amb la coalició de socialistes i Unidas Podemos. Aquest desencontre popular ha fet retirar el focus de totes les crítiques a la formació de Sánchez, que resistiria a la Moncloa amb el 25,9% dels suports, és a dir, 106 diputats. Un resultat molt bo per Ferraz, que en els últims dies veia com les enquestes situaven el partit darrere dels populars i amb poques possibilitats de governar.