"Els estibadors de Barcelona decidim a assemblea no donar suport als vaixells de la repressió". Així ho han decidit en assemblea aquest matí tal com ha confirmat el delegat sindical de l'Organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona, Sebastián Huguet, i el regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas.

Els estibadors de Tarragona actuaran igual que els de Barcelona, segons ha avançat ElMón.cat, on el president del comitè, Joan Galera, ha explicat que "el nostre sentiment és de defensa de la democràcia i la llibertat, i per tant, no prestarem cap servei a cap vaixell que ens ho demani si va carregat de policia".

Tal com va avançar ahir El Nacional, el govern de Mariano Rajoy ha trobat la solució pel problema logístic que representava moure tantes forces policials a Catalunya per gestionar i controlar que l'1-O no hi hagi urnes i impedir, així, la celebració del referèndum de totes totes. Aquesta solució se centra a fer atracar al port una nau comercial, propietat d'una naviliera italiana, entre 15 i 20 dies i fer servir les seves instal·lacions com a residència per als agents en un nombre que es podria situar al voltant de 600.

De fet, ahir ja van arribar diferents transatlàntics al Port de Barcelona i de Tarragona.