El personalisme de Vox s'ha fet palès a la Feria de Abril de Barcelona. La visita estrella a la caseta de la ultradreta espanyola ha estat la del seu diputat i portaveu al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros. Però un detall ha cridat més l'atenció que el propi discurs del polític: una avinguda dedicada exclusivament a Santiago Abascal. Aprofitant els metres quadrats de la caseta, han rebatejat alguns dels espais on es concentra aquesta fira des del Fòrum. Així doncs, també han dedicat un espai a la plaça María Garcia Fuster o una Rambla a Joan Garriga, ambdós diputats de Vox.

@JGarrigaDomenec
@JGarrigaDomenec

El partit d'Abascal ha celebrat sota el pretext de "fer uns rebujitos amb Espinosa i Rocío de Meer" que a Catalunya hi hagi "tants valents". En concret, Espinosa de los Monteros ha fet una crida en termes bèl·lics per reafirmar el nacionalisme espanyol: "Us dono les gràcies perquè juntament amb els de Vox del País Basc sou els més valents d'Espanya. Cadascú de vosaltres dona testimoni a diari, a l'escola o a la família, de Vox. I si és Vox, és Espanya i per això estem aquí, per Espanya. Visca Espanya! Aquesta petita batalla diària que doneu està afavorint això. Fa uns anys era impensable que una caseta de Vox a Barcelona estigués plena de gent. Homes i dones de Catalunya, sou la nostra inspiració. I per Catalunya i per Espanya seguirem donant la vida cada dia". 

@vox barcelona
@vox barcelona
@vox barcelona Joan Garriga
@vox barcelona Joan Garriga

La caseta de Ciutadans: buida

La caseta de Vox va aconseguir l'objectiu i va enfonsar el seu rival: Ciutadans. Els seguidors de la ultradreta van ser molts a la Feria de Abril de Barcelona. Un contrast amb el partit taronja on Inés Arrimadas, a diferència d'altres anys on es passejava vestida de sevillana, va deixar tot el protagonisme a l'actual cara més visible a Catalunya: Carlos Carrizosa i Anna Grau. Malgrat tot, l'assistència de públic va ser un autèntic fracàs. Molts moments amb una caseta pràcticament buida, ballant sols al tablao o fotografiant-se per fora del recinte per dissimular la buidor.

Cs Badalona
Cs Badalona
@CiudadanosCS
@CiudadanosCS

Fins a l'1 de maig

La Feria, que va començar el passat divendres 22 d'abril, tancarà el proper 1 de maig la seva edició número 49. El president Pere Aragonès va presidir la inauguració juntament amb el president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC ), Daniel Salinero. Tot i que la fira ha obert les portes abans, l'encesa del pòrtic d'entrada al recinte i la inauguració oficial de la fira va ser a les nou del vespre i també va comptar amb la participació del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació de Barcelona, ​​Jaume Collboni, així com amb la presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet.

Després de dos anys suspesa per la covid, la Feria torna a ocupar tot l'espai disponible al Parc del Fòrum, que es divideix en tres àrees: una on hi ha un centenar de casetes de les entitats, les zones de restauració i espais comercials; una altra amb 125 atraccions; i una tercera que uneix aquests dos punts.