El govern de Pedro Sánchez ha caigut en les valoracions i els espanyols no aproven cap dels 22 membres del Consell de Ministres, segons l'enquesta de Sigma Dos feta per al diari El Mundo. De fet, 19 d'ells reben una nota mitjana per sota del quatre, entre els quals es troba el president de l'Executiu espanyol, puntuat amb un 3,7. La ministra que ha rebut la nota més alta és la titular de Defensa, Margarita Robles, amb un 4,4, mentre que Fernando Grande-Marlaska és el més mal valorat, passant d'un 4,2 el desembre del 2019 a un 3,2.

Robles és la ministra amb més bona puntuació en l'enquesta de Sigma Dos i només dues ministres més aconsegueixen arribar al quatre. Es tracten de la titular d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, i la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz. La majoria de membres de l'Executiu han baixat la valoració respecte a mesos anteriors i només Teresa Ribera, titular de Transició Ecològica, amb 3,8; José Manuel Albares, d'Exteriors, amb 3,8; Miquel Iceta, de Cultura, amb un 3,7; i Diana Morant, titular de Ciència, amb també un 3,7, han aconseguit una millora de dues dècimes cadascun. El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, és qui ha incrementat més la seva nota, un 0,3, i arriba al 3,8. Una nota que també ha obtingut Raquel Sánchez, ministra de Transports.

Les puntuacions de la resta de ministres no milloren. María Jesús Montero, responsable d'Hisenda, és valorada amb un 3,7 de mitjana, que perd dues dècimes respecte a la puntuació que va obtenir fa 15 mesos en la mateixa enquesta de Sigma Dos. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, tampoc ha aconseguit un bon resultat, i es queda amb un 3,6, mateixa nota que ha assolit Pilar Alegría, titular d'Educació. Per la seva part, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha estat valorada amb un 3,7, mentre que la ministra de Justícia, Pilar Llop, ha obtingut un 3,5 de mitjana. 

Grande-Marlaska, el ministre més mal puntuat

El gran perjudicat en aquest sondeig publicat per El Mundo és Fernando Grande-Marlaska. El responsable d'Interior és el ministre més mal valorat pels espanyols, que només li han atorgat una nota de 3,2. És important destacar que, precisament ell, va ser una de les persones més ben valorades el desembre del 2019, quan Sánchez el va nomenar ministre. Les polèmiques en les quals s'ha vist immers, entre elles la tragèdia de Melilla amb la mort de desenes de migrants, li poden haver passat factura i haver fet perdre un punt de valoració

Irene Montero, suspesa pels votants del PSOE

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, tampoc surt ben parada en l'enquesta Sigma Dos. Tot i que ha repetit puntuació respecte a l'anterior sondeig, Montero és la penúltima menys puntuada amb un 3,3 i l'única membre de l'Executiu que els votants del PSOE suspenen. La titular d'Igualtat, criticada per les rebaixes de condemna a agressors per l'aplicació de la llei del només sí és sí i enfrontada amb part del govern espanyol per la llei trans, ha rebut un 4,6 de mitjana per part dels simpatitzants socialistes. La resta de membres d'Unidas Podemos també han obtingut una nota baixa. És el cas d'Ione Belarra, ministra de Drets Socials, que ha tret un 3,5. Alberto Garzón, de Consum, i Joan Subirats, titular d'Universitats, també han aconseguit aquesta nota. 

Pocs mesos abans de les eleccions municipals i autonòmiques, les dues ministres que es presentaran com a candidates en aquests comicis tampoc han tret bons resultats. Reyes Maroto, actual ministra d'Indústria i candidata a Madrid, s'ha hagut de conformar amb un 3,8; la mateixa nota que ha aconseguit la responsable de Sanitat, Carolina Darias, que es presentarà a Las Palmas.