El PP ha aprofitat el repunt de casos en violència masclista, que s'ha intensificat en les últimes hores, per criticar de nou el ministeri d'Igualtat d'Irene Montero, que ja ha estat qüestiona per l'efecte indesitjat de la llei del Només sí és sí, que ha provocat la rebaixa de penes a agressors sexuals. Ara, amb les noves víctimes que s'han sumat a un desembre negre, Cuca Gamarra ha exigit a Montero i el seu ministeri que es deixin de "frivolitats" i busqui la unitat de tots els partits en les polítiques de la violència de gènere, una lluita que interpel·la a tothom, segons la política popular. A més, ha criticat a la ministra que en lloc d'assumir responsabilitats per aquestes víctimes i les rebaixes de penes culpi als altres i li ha demanat que se centri a treballar seriosament contra una xacra social que deixa unes xifres "inassumibles i francament dures", tal com ha denunciat en una entrevista a RNE. Enguany, 48 dones han estat assassinades a Espanya en mans de les seves parelles o exparelles, 10 de les quals en aquest mes de desembre tràgic. 

Gamarra també ha reiterat el rebuig del PP a tots aquests crims masclistes, així com la solidaritat del partit amb les famílies que estan patint de primera mà la violència masclista. La líder popular al Congrés dels Diputats ha assegurat que el seu partit té el compromís per lluitar "junts" en aquest sentit, obrint-se a nous pactes. "Ni una sola dona ha de morir assassinada en aquest país per la violència masclista", ha lamentat, exigint que tots els partits treballin units per aconseguir-ho. Segons Gamarra, les polítiques contra la violència masclista tenen "molt poc d'ideologia i molt a veure amb l'eficàcia", en el que s'entén com un retret a Montero pels efectes de la llei del Només sí és sí, que ha provocat que desenes d'agressors sexuals hagin vist rebaixades les seves penes. 

Retrets al govern espanyol per la seva gestió 

En aquest sentit, també ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que actuï en conseqüència i pari la discussió entre els ministeris sobre qui té la responsabilitat d'aquest repunt de víctimes mortals. Ahir, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va assenyalar directament a Irene Montero, cosa que va caure com un plom a Podemos i el ministeri d'Igualtat. La socialista es va veure obligada a rectificar ràpidament, assegurant que el govern espanyol està unit en la lluita contra la violència de gènere, però el mal ja estava fent. A més, Montero, ha assegurat que la seva polèmica llei és "solvent" i ha assenyalat directament a una judicatura masclista per la seva interpretació.