El PP s’agafa a la nova investigació sobre la tragèdia de Mellila per demanar el cessament del ministre de l’Interior. El vicesecretari general dels populars, Esteban González Pons, ha instat aquest dimarts a Fernando Grande-Marlaska a dimitir del seu càrrec i ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a cessar-lo si la renúncia no s’ha produït abans de les dotze de la nit. “La compareixença d’aquest dimecres del ministre de l’Interior no s’hauria de produir perquè hauria de dimitir abans”.

Segons González Pons, i després de les “mentides” repetides per part de l’executiu espanyol sobre què va passar el passat 24 de juny a la frontera espanyola de Melilla, una dimissió per part de Marlaska seria un gest “per enfortir la democràcia” espanyola. I si això no passés, seria “un detall” que Sánchez el cessés. El popular ha passat bona part de la roda de premsa assegurant que seria incapaç d’entendre que Marlaksa no dimitís davant l’escàndol de Melilla.

González Pons s’ha referit a la nova investigació sobre la tragèdia de Melilla, que certifica que almenys una persona va morir en territori espanyol. Es tracta d’un element que contradiu la versió que ha anat reiterant el ministre de l’Interior. Així ho demostra una recerca feta i difosa per l'ONG amb seu als Països Baixos Lighthouse Reports, que a través d'imatges i testimonis ha demostrat que sí que hi va haver víctimes que no van rebre atenció mèdica en territori espanyol durant l'allau de migrants que van intentar saltar la tanca el passat 24 de juny. L’organització també assegura que en aquella massacre van morir almenys 23 persones.

L’ONG ha fet una reconstrucció visual dels fets de Melilla, recopilant documents, testimonis i imatges durant quatre mesos. Tota aquesta informació comprova per primera vegada la possibilitat que hi haguessin morts en territori espanyol i que les forces de seguretat de l'Estat espanyol podien veure perfectament què passava a l'altre costat de la tanca. "Veiem que centenars de persones que havien entrat a Espanya van ser empeses al costat marroquí de la frontera", malgrat que els agents d'aquell país els estaven atacant i no es trobaven en un entorn segur, assegura l'organització. "No tenim autòpsies per dir quina va ser causa de mort de les 23 persones mortes, però no hi ha evidències que s'oferís una atenció mèdica", ha afegit el director gerent de Lighthouse Reports.

Segons el PP, és “greu” que els ciutadans espanyols s’hagin d’informar sobre què va passar a la frontera de Melilla aquell fatídic 24 de juny “a través d’un consorci internacional o a través de la BBC”. “Sí que és cert que al consorci hi ha un mitjà espanyol, però no deixa de ser un consorci internacional”, ha reiterat González Pons. Així mateix, el popular ha destacat que durant mesos el Ministeri de l’Interior ha “ocultat informació” sobre què va passar a la frontera espanyola.

 

Nomenament de Campo: “Un mal dia per la separació de poders”

D’altra banda, González Pons ha carregat durament contra la decisió del govern de Pedro Sánchez de nomenar l’exministre Juan Carlos Campo com a nou magistrat del Tribunal Constitucional. “És un mal dia per la separació de poders”, ha afirmat, a més de voler deixar clar que al  PP no li sembla malament que els jutges del TC tinguin “afiliació política, ideologia i tendència”, però ha afirmat que els populars no toleren que hi vagin “membres que fins fa poc han format part de l’executiu”.