La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha reclamat aquest divendres que els responsables del sorteig dels serveis d'una prostituta en un xat de militars de la caserna del Bruc de Barcelona han de ser expulsats de l'Exèrcit. En una visita a les instal·lacions de l'Exèrcit de Terra en l'aquarterament San Cristobal, a Madrid, Robles ha qualificat d'"inacceptable" la rifa organitzada al Bruc per pagar la celebració del Dia de la Immaculada. "Aquestes persones han d'estar fora de les Forces Armades", ha assegurat després de recordar que l'Exèrcit de Terra ja ha obert una investigació per esclarir allò succeït i identificar els seus responsables, a més, han posat l'assumpte en coneixement de la Fiscalia. 

La titular de Defensa ha deixat clar que "és un xat privat absolutament al marge de l'estructura de l'Exèrcit de Terra". Robles ha insistit que "és inacceptable des de qualsevol punt de vista i no només no respon als valors de l'Exèrcit de Terra ni de les Forces Armades, sinó tot el contrari". Però a més, ha subratllat la "tolerància zero" de les Forces Armades amb l'assetjament o abús sexual, o fins i tot "amb qualsevol broma en aquesta matèria". 

Investigació interna

Respecte als resultats de la investigació interna, ha assenyalat que ja han començat: "s'estan prenent declaracions i quan se sàpiga qui ha estat, per descomptat aquestes persones no les volem a les Forces Armades espanyoles". Preguntada sobre si la investigació interna pot acabar en expulsions ha indicat que cal veure les conclusions, però ha mantingut que si efectivament es veu que hi ha persones que han aprofitat instal·lacions militars, evidentment que s'obrirà el corresponent expedient. Margarita Robles ha mostrat el seu orgull amb els homes i les dones de les Forces Armades espanyoles, que "treballen, són responsables i són un exemple a Europa i al món". I ha agregat que els qui han celebrat aquestes manifestacions "són un descrèdit per a les Forces Armades i no mereixen ser-hi". 

Resposta a Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va reclamar a l'Estat una investigació urgent sobre aquesta polèmica. Colau va expressar la seva "indignació" per aquests fets com a dona i alcaldessa d'una ciutat "orgullosament feminista". A més, va assegurar que cal un "canvi profund" en l'àmbit educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats perquè aquest tipus d'actituds "no tinguin cabuda" en cap institució pública. Robles ha contestat a l'alcaldessa de la capital catalana i ha insistit que "l'Exèrcit espanyol és un exemple no solament en l'àmbit de la Unió Europea i de l'OTAN des de tots els punts de vista i també en el que fa referència a la seva formació, professionalitat i eficàcia i en tota la normativa per a combatre l'assetjament sexual". En aquest sentit, ha convidat Colau a conèixer millor com funciona l'Exèrcit "a vegades és bo tenir coneixement de les coses que es diuen i en aquest cas convido Ada Colau al fet que no tingui prevencions i conegui molt més l'Exèrcit espanyol", ha conclòs la ministra.