La plataforma España Vaciada es rearma oficialitzat diverses candidatures de cara a les eleccions autonòmiques i municipals d'aquest 2023. Per una banda, a les autonòmiques comptaran amb candidatura a l'Aragó, Astúries i La Rioja. Per altra banda, comptaran amb candidatures a les municipals en almenys dos municipis d'Andalusia, les tres grans ciutats d'Aragó, tres localitats de Castella la Manxa, gairebé totes les capitals de província de Castella i Lleó i a Logronyo. Les dues cites electorals tindran lloc el pròxim 28 de maig

📩 Eleccions a Espanya 2023: quan i on hi ha municipals, autonòmiques i generals aquest any?

🗳️ Quan seran les eleccions municipals 2023 a Espanya?: data i tots els detalls

La formació ha tancat de moment tres candidatures autonòmiques, ja que, en el cas d'Andalusia i Castella i Lleó no se celebraran eleccions aquest any, mentre que a Castella la Manxa estan treballant per donar llum verda que l'España Vaciada pugui obtenir representació a les Corts castellanomanxegues.

A quins municipis es presentarà España Vaciada? 

Pel que fa a les eleccions municipals, fins al moment aquesta plataforma ha presentat candidatures a Ciudad Real, Cuenca i Talavera de la Reina, en el cas de Castella-la Manxa, i a Alcóntar (Almeria) i Jaén, en el cas d'Andalusia.

A Castella i Lleó hi haurà es podrà votar aquesta plataforma a Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Sòria, Valladolid i Zamora, a més de nombrosos municipis rurals i ciutats intermèdies. A l'Aragó concorreran a Osca, Terol i Saragossa. Finalment, a La Rioja es presenten a Logronyo. Alguns noms dels candidats ja s'han donat a conèixer i altres es faran públics els dies que venen. 

On se celebren eleccions autonòmiques?

El 28 de maig no tots els territoris de l'Estat espanyol estan convocats electoralment per partida doble. On si es donarà aquesta situació és a: Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Extremadura, Illes Balears, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia, Navarra i La Rioja, així com a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. 

També hi ha el cas peculiar de la Comunitat de Madrid, on ja es van avançar eleccions i podria semblar que no entra en aquest sac de dobles jornada electoral, però sí. El seu Estatut d'Autonomia recull que malgrat que encara que s'hagin celebrat eleccions anticipades, quan arriben les municipals o "el terme natural de la legislatura ordinària", s'ha de tornar a votar. De manera que els madrilenys tornen a ser convocats a les urnes un cop més.