El líder d'Units per Avançar i número 3 de llista del PSC, Ramon Espadaler, se n'ha anat de la llengua i ha donat per fet que el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, serà ministre. Ha sigut quan ha lloat la seva "empatia", la qual ha assegurat que serà "molt necessària" al Ministeri de Política Territorial.

D'aquesta manera, Espadaler ha anunciat el nomenament d'Iceta com a ministre hores abans que es faci públic i oficial com queda el govern després de la marxa de Salvador Illa al capdavant de Sanitat per dedicar-se a la campanya. I és que tot i que ràpidament es van filtrar aquests rumors que situaven Iceta al capdavant del Ministeri de Política Territorial per substituir Carolina Darias, que al seu torn substituiria Illa a Sanitat, des del PSC no es va voler confirmar per no donar l'evident imatge d'un intercanvi de carteres.

Espadaler ha afirmat que no té dubtes que Iceta serà un bon ministre i ha afegit que encara no l'ha felicitat. "Fins que no es poden fer les coses no les faig", ha afegit encara que ja ha donat per segur que Iceta passarà a formar part del Consell de Ministres.

Preguntat per si entén que Illa marxi del ministeri de Sanitat per ser candidat a la Generalitat, Espadaler ha defensat que no ha deixat el ministeri "de qualsevol manera" ja que hi ha una estructura i un equip humà al darrere. I ha reivindicat que també es necessita Illa a Catalunya per construir el futur i l'ha considerat el relleu natural d'Iceta.

El líder d'Units ha volgut deixar molt clar que "no hi ha possibilitat" d'un acord de la candidatura PSC-Units amb Vox. I ha avisat que serà responsabilitat de tots els partits que Vox "no alteri res". En a quest sentit, s'ha mostrat partidari de no parlar del partit d'ultradreta per no fer-lo més gran. Precisament, aquest mateix matí, el partit d'ultradreta ha rectificat i ha rebutjat donar suport al candidat socialista

Atac a JxCat i ERC

Per altra banda, Espadaler ha qualificat de "pornogràfics" els retrets creuats entre JxCat i ERC en l'última sessió de la Diputació Permanent al Parlament i ha defensat que "l'única opció real de canvi després del 14-F passa per Illa". També ha lamentat que la societat catalana hagi quedat fragmentada pel procés.

A la pregunta de si li agradaria tornar a ser conseller de la Generalitat, Espadaler ha respost que ni s'ho ha plantejat i que el que li agradaria és que Illa fos el president de la Generalitat.