1. Lozano no demana perdó

L'exdiputada d'UPyD rebutja demanar disculpes per haver criticat els socialistes en el passat, com li ha demanat el PSOE andalús i el president extremeny Guillermo Fernández Vara. Irene Lozano ha afirmat que és "molt tolerant" amb les crítiques rebudes per la seva incorporació com a número quatre a la llista per Madrid i ha volgut destacar "els punts en comú amb la gent del PSOE". El candidat a la Presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, li ha fet costat sense esmentar-la: "Al PP dimiteixen i nosaltres obrim el nostre partit a independents perquè el PSOE és el partit de tots els espanyols". UPyD ha respost amb un vídeo irònic:

2. Albiol rebaixa la crisi

El líder del PP al Parlament ha augurat avui que el seu partit guanyarà les pròximes eleccions generals tot i la "pájara" que ha patit aquesta setmana. Xavier García Albiol s'ha referit així a la crisi al País Basc i a altres enfrontaments dins el partit, però ha assegurat que "els campions tiren cap endavant i no tinc cap dubte que sortirem i guanyarem les properes eleccions".

3. Rivera fa de "coach"

Ciutadans ha cridat avui els seus candidats provincials per unificar la forma i el missatge de cara a les eleccions generals del 20 de desembre. El partit ha dut a terme una jornada de convivència i 'coaching', on pretén transmetre la "solidesa" del seu projecte, davant de "l'obsoleta" proposta de Mariano Rajoy i la "inexistent" de Pedro Sánchez. Rivera s'ha mostrat molt optimista de cara a les eleccions: "no hi ha res escrit", ha dit recordant que les últimes enquestes els situen molt a prop de PP i PSOE.

4. PSC, PP i C's, amb Societat Civil Catalana

El PSC finalment s'ha presentat aquest diumenge a l'acte de l'entitat unionista Societat Civil Catalana per celebrar el Dia de la Hispanitat. David Pérez, diputat socialista al Parlament, i Joan Rangel, diputat al Congrés, s'han afegit així als representants del PP i C's, que ja havien confirmat la seva presència a l'acte al Teatre Victòria de Barcelona. "Compartim el projecte de l'Espanya que ens uneix", ha defensat a l'entrada Pérez, amb referència al lema de l'entitat, i ha apuntat que "cal fer canvis a Espanya, però també abandonar la idea de trencament a Catalunya". No és la primera trobada entre SCC i PSC.

5. Espadaler carrega contra JxSí...

El secretari general d'UDC creu que "té un punt de fraudulent" no tenir govern després de les eleccions del 27S, en plenes negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. Espadaler ha explicat aquest matí a RAC1 que pot "mig entendre-ho" si és perquè l'acord és molt difícil, però també creu que "potser no interessa a les parts formar un govern abans del 20D". "Si els que ens deien «tenim pressa» ara ens diuen que no en tinguem, perquè tenim unes altres eleccions, és una mica lleig", ha insistit.

6.  ... i Castellà surt en defensa

A la mateixa hora, però a Catalunya Ràdio, l'exlíder del sector crític d'Unió, ara diputat de Junts pel Sí, afirmava que "no és una situació normal postelectoral, en la qual formacions polítiques han d'intentar pactar, sinó que anem a construir un Estat". Castellà ha assegurat que està "convençut que hem de poder arribar a un acord" amb la CUP.