Ramon Espadaler reclama a Aragonès que ignori l'acord amb la CUP al voltant dels Mossos. En un fil de tuits secretari general d'Units per Avançar, formació integrada al PSC, i conseller d'Interior entre 2012 i 2015, ha demanat al president de la Generalitat que "desatengui" la proposta dels anticapitalistes de "posar-los a les ordres de Govern", una acció que qualifica d'"il·legalitat". 

"El molt honorable president Pere Aragonès ha descobert la sopa d’all quan diu que Mossos són policia judicial. Ser policia integral té aquesta i altres conseqüències. Espero que desatengui la proposta de la CUP de posar-los a les ordes de Govern, entre altres coses, perquè cometria una il·legalitat", ha tuitat.

TUIT Ramon Espadaler

Ramon Espadaler / Twitter

Aquestes declaracions arriben després que avui hi hagi hagut enfrontaments entre policia i manifestants pel desnonament del Bloc Llavors, al carrer Lleida del Poble-Sec. Diputats de la CUP han participat en les protestes que s'han prolongat i han acabat amb càrregues policials

"Situar els Mossos al centre del debat polític, com està passant avui, és un error que persegueix afeblir-los. El que està passant avui no és culpa dels Mossos, sinó dels governs local i del país per no haver fet una política d’habitatge valenta i sostinguda en el temps", ha seguit.

TUIT Ramon Espadaler 1

Ramon Espadaler / Twitter

Primer enfrontament amb la CUP

La CUP va acceptar donar el seu suport a la investidura de Pere Aragonès després de tancar un acord en el qual un dels punts bàsics era la creació d'un nou protocol de desnonaments. Una de les qüestions principals que envoltava aquesta qüestió era el fet d'evitar que les brigades d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra participessin en els desnonaments de persones i famílies vulnerables.

Els fets que han tingut lloc aquests matí, primer dia de Pere Aragonès com a president de la Generalitat, han comportat un avís dels cupaires al nou cap de l'executiu català. En roda de premsa des del Congrés dels Diputats, la diputada Mireia Vehí li ha advertit que "li hem donat 100 dies, però la realitat s’imposa i desborda. Calen polítiques d’habitatge ja" i ja ha reclamat al nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que es “desmarqui” de la col·laboració amb Desokupa.

Després del desnonament, activistes de sindicats d'habitatge i militants d’Arran han ocupat aquest matí la seu nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya al carrer Calàbria de Barcelona per denunciar que Pere Aragonès ha iniciat el seu mandat amb un desnonament.

 

 

Imatge principal, Ramon Espadaler /ACN