Activistes de sindicats d'habitatge i militants d’Arran han ocupat aquest matí la seu nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya al carrer Calàbria de Barcelona en protesta pel desnonament que aquest matí està tenint lloc al carrer de Lleida, al Poble-sec. Cap a les onze del matí han abandonat l'edifici.

tuit arran desnonament erc

Arran denuncia que Pere Aragonès ha iniciat el seu mandat amb un desnonament, concretament el del Bloc Llavors, que aquest matí està causant diversos aldarulls i la participació de la Brimo dels Mossos d’Esquadra.  

Diputats de la CUP

De fet, diversos diputats de la CUP participen en les protestes contra el desnonament, entre els quals Carles Riera i Xavier Pellicer. En paral·lel, un grup de simpatitzants i militants d’Arran han entrat a la seu d’ERC i han manifestat la seva intenció de no marxar-ne fins que no s’aturi el desnonament del Bloc Llavors. La mateixa formació política ja va avisar ahir que avui tindria lloc el primer desnonament de l’era Aragonès, en concret al Bloc Llavors, al número 38 del carrer Lleida de Barcelona, on més d’un centenar de persones han intentat evitar el desnonament i han plantat cara a la Brimo dels Mossos d’Esquadra, que ha efectuat com a mínim una càrrega.

En l’ocupació també han participat activistes vinculats a sindicats d’habitatge. En un comunicat, el Sindicat de Barri del Poble-sec ha lamentat que la intervenció dels antiavalots suposa un “incompliment de l’acord amb la CUP” del nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, per retirar els cossos com la Brimo dels desnonaments.

Els activistes tancats a la seu han assegurat que no marxarien fins que no s’aturi la intervenció policial al Bloc Llavors, on es mantenia també una concentració de protesta, però finalment han abandonat l'edifici cap a les onze del matí. La concentració ha estat marcada pel seu to crític contra el nou Govern de Pere Aragonès, tant en els carrers com a les xarxes on diverses entitats veïnals i activistes han tuitat fent servir el hashtag #BenvingutAragones. Des de les sis del matí els manifestants han mantingut una resistència activa contra l'actuació policial. Segons els Mossos, al voltant de les 7 del matí ha arribat l'Àrea de Mediació dels Mossos d'Esquadra per convèncer els concentrats que obeïssin les ordres policials. 

 

Imatge principal:  Un grup d'activistes ocupa la seu d'ERC / Europa Press