Gran desplegament dels Mossos d'Esquadra al Carrer Lleida, al barri del Poble-sec, per un desnonament. Des de quarts de cinc hi havia persones concentrades per evitar l'actuació judicial requerida pel jutjat d'instrucció número 54 de Barcelona, segons han comunicat els Mossos d'Esquadra. La resistència dels manifestants s'ha prolongat i el cos policial ha respost amb càrregues. En primera línia es troben diversos diputats de la CUP com Dolors Sabater, Eulàlia Reguant, Carles Riera i Xavier Pellicer, els quals han plantat cara a la Brimo. 

Des de les sis del matí els manifestants han mantingut una resistència activa contra l'actuació policial. Segons els Mossos, al voltant de les set ha arribat al lloc l'Àrea de Mediació dels Mossos d'Esquadra per convèncer els concentrats que obeïssin les ordres policials. 

Els activistes que es concentraven davant de la porta del bloc de pisos afectat han bloquejat la porta i han llançat pintura vermella contra la policia, que ha acabat carregant contra els manifestants.

Vídeo: Guillem Ramos 

El desplegament dels Mossos d'Esquadra per desallotjar tres joves del bloc Llavors, l'edifici del Poble-sec, ha aixecat crítiques tant per l'ús de la força empleat per la Brimo com pel mateix requeriment judicial. Des del Centre per a la Defensa dels Drets Humans Irídia han remarcat que actualment es troben en moratòria de desnonament a través de les seves xarxes socials. 

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha reconegut en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio que: "L'actuació dels Mossos al desnonament del bloc Llavors és responsabilitat meva. Hi hem enviat els antiavalots perquè hi havia molta gent concentrada que impedia l'arribada de la comitiva judicial". Tot i això ha remarcat que els desnonaments no són una elecció dels Mossos sinó que "és un jutge qui l'ordena".

Els manifestants han denunciat que l'actuació policial s'està duent a terme en connivència amb el grup Desokupa, una organització que s'ofereix a propietaris d'immobles per desallotjar inquilins com a alternativa a les actuacions judicials.  

Interpel·lació al nou Govern 

Entre crits d'"assassins" i proclames contra el nou Govern els manifestants han mantingut el bloqueig a l'accés de l'edifici utilitzant pintura contra la policia. La concentració s'ha marcat pel seu to crític contra el Govern de Pere Aragonès, tant en els carrers com a les xarxes, on diverses entitats veïnals i activistes han tuitat fent servir en el hashtag #BenvingutAragones. 

Vídeo: Guillem Ramos

La "benvinguda" al nou Govern d'Aragonès no s'ha limitat a les accions de resistència davant del desnonament del carrer Lleida, sinó que membres d'Arran, l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista, i membres dels Sindicats d'Habitatges han ocupat la seu nacional d'Esquerra Republicana i han retret al nou president no actuar per defensar el dret a l'habitatge digne. Els manifestants a la seu republicana del carrer Calàbria mantenen que el desnonament d'avui és una violació de l'acord entre ERC i CUP.

Imatge principal: Quatre diputats de la CUP es planten davant dels Mossos en una concentració contra un desnonament al barri del Poble-sec / Guillem Ramos