Una trentena d'ultres valencians s'ha concentrat aquest dissabte al matí davant l'Auditori de Vinaròs on el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha participat en una xerrada titulada: "República, única eina per canviar el sistema del 78". 

La intenció del grup era queixar-se per la presència del dirigent d'ERC al poble, i per això s'han equipat amb banderes espanyoles i s'han presentat davant l'Auditori; la concentració l'han retransmès en directe des de la pàgina de Facebook Espanya 2000 Valencia.

A les imatges es pot sentir, durant 45 minuts, la veu en off d'un home que comença explicant, amb un to de veu irònic, que "Joan Tardà ve a parlar del País Valencià i dels Països Catalans". Acte seguit, confessa que el la trobada és per defensar la unitat d'Espanya i "anar contra els independentistes".

A mesura que avança la gravació, comencen a arribar assistents a la xerrada: "Mireu, ja arriben els avis amb els seus llacets grocs", diu l'home mentre es queixa que "els antifeixistes" li facin fotografies. En el moment en que arriba Tardà comencen els insults: "Fora, fora", "terroristes", "Puigdemont a prisión", "el que vulgui català que se'n vagi a fer la mà" i "catalanistes terroristes".

Abans d'acabar el directe, el narrador indica que "Tardà és un cagat perquè ha entrat escoltat a l'acte", afegeix que considera "vergonyós que el govern espanyol pagui un sou de diputat a Joan Tardà". Finalment, s'acomiada dient que "Tardà és el traïdor de la pàtria que nosaltres defensarem fins el dia en que morim".